ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αγία Ευδοκία: Από την ακολασία στον ασκητικό βίο

Αγία Ευδοκία: Από την ακολασία στον ασκητικό βίο

Η Αγία Ευδοκία γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της επαρχίας Λιβανησίας, της Φοινίκης, την εποχή του Τραϊανού (98 – 117 μ.Χ.). Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην αμαρτία και την ακολασία, παρασύροντας με την εκτυφλωτική της ομορφιά πολλούς άνδρες στη αμαρτωλή ζωή, ενώ συγχρόνως συγκέντρωσε πολλά χρήματα.

Μετά από μία σοβαρή ασθένεια, εγκατέλειψε την πόλη και την αμαρτία της, για να επιστρέψει εκεί ένα χρόνο αργότερα. Η επιθυμία της ήταν να παραμείνει άγνωστη, γι’ αυτό πήγε στην άκρη της πόλης και εγκαταστάθηκε. Eκεί, γνωρίζει τον μοναχό Γερμανό και με τη διδασκαλία του μετανοεί Στην συνέχεια, βαπτίστηκε Χριστιανή μετά από οπτασία που είδε.  Από τότε, αλλάζει η ζωή της.

Χαρίζει όλη της τη περιουσία στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας και πηγαίνει σε μοναστήρι. Ζει βίο ασκητικό, μέχρι τη στιγμή που οι πρώην εραστές της και στρατιώτες του βασιλιά, την αρπάζουν και την οδηγούν στον Αυριλιανό για να τη δικάσει. Επικεφαλής ήταν ο γιος του βασιλιά, ο οποίος πριν προλάβει να παραδώσει την Αγία Ευδοκία στον Αυριλιανό, πέφτει από το άλογο και πεθαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ανάκτορα θρηνούν, ο βασιλιάς ζητάει τη βοήθεια της Αγίας και εκείνη  κατορθώνει με την πίστη της και την προσευχή της,  να αναστήσει το νεκρό παιδί του βασιλιά και να προσελκύσει και τον ίδιο στο Χριστιανισμό. Αργότερα οδηγήθηκε μπροστά στον ηγεμόνα Διογένη, ο οποίος την άφησε ελεύθερη, αφού η Αγία και πάλι θαυματούργησε. Όταν όμως ο Βικέντιος καταλαμβάνει την εξουσία, δεν μπορεί να  αντιμετωπίσει την Αγία Ευδοκία και την αποκεφαλίζει. Ήταν 1η Μαρτίου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.