Αυτός είναι ο λόγος που μεθαμε πιο εύκολα όταν πετάμε με αεροπλάνο- Οι αλλαγές που προκαλεί η πτήση στο σώμα

Αυτός είναι ο λόγος που μεθαμε πιο εύκολα όταν πετάμε με αεροπλάνο- Οι αλλαγές που προκαλεί η πτήση στο σώμα

Το αεροπλάνο προκαλεί κάποιες δραστηριότητες ή αλλαγές στο σώμα μας, που άλλοτε γίνονται αντιληπτές και άλλοτε όχι.

Ποιες είναι αυτές όμως και πού οφείλονται;

1. Γινόμαστε ποιο συναισθηματικοί

Αν είσαι σε πολλές χιλιάδες πόδια, υπάρχει λόγος για τις αλλαγές στη διάθεσή του. Ο ψυχολόγος Honey Langcaster-James αναφέρει στο Cosmopolitan UK ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άγχος και ευάλωτοι στον αέρα. Ίσως, η μοναδική προοπτική που έχουμε εκείνη την στιγμή, μας κάνει σκεπτικούς για τη ζωή γενικότερα.

Ακόμη το να ταξιδεύουμε μόνοι ή να πρέπει να μείνουμε στην ίδια θέση για ώρες, μας κάνει να απομονωνόμαστε από τον κόσμο και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας.

Σύμφωνα με την δρ. Sara Kayat: «Μια πτήση μπορεί να αποδειχτεί αγχώδης διαδικασία, ο κακός ύπνος και ίσως η άβολη θέση, μπορεί να σου προκαλέσουν έντονα συναισθήματα».

2. Μπορεί να μεθύσεις πιο γρήγορα

Το αλκοόλ πάνω στο αεροπλάνο μπορεί να είναι το ίδιο με αυτό στο έδαφος, αλλά ο λόγος που μπορεί να μεθύσεις πιο εύκολα και γρήγορα είναι τα χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου σε μεγαλύτερα ύψη. Έτσι μπορεί να ζαλιστείς περισσότερο. Το τρικ για να το αποφύγεις, είναι ένα ποτήρι νερό ανάμεσα σε κάθε αλκοολούχο ποτό. Αν νιώθεις αφυδατωμένος, όπως συνήθως συμβαίνει στις πτήσεις, θα νιώσεις περισσότερο το hangover.

3. Έχεις περισσότερα αέρια και φούσκωμα

Συχνά όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, νιώθουμε φουσκωμένοι καθώς η πίεση του αέρα είναι χαμηλότερη μέσα στην καμπίνα. Οι αλλαγές στην πίεση μπορεί να επηρεάσουν τα αέρια στο σώμα μας, κάνοντας το έντερό μας να διαστέλλεται και να νιώσουμε πρησμένοι.

4. Μπορείς να κρυώσεις πιο εύκολα μετά την πτήση

Πολλά μικρόβια κυκλοφορούν σε έναν κλειστό χώρο όπως το αεροπλάνο. Ανάμεσα σε τόσο κόσμο, μπορεί να κυκλοφορεί κάποιος ιός, όπως το απλό κολλητικό κρύωμα. Ο αέρας στην καμπίνα ανακυκλώνεται και έτσι είμαστε εκτεθειμένοι σε αερομεταφερόμενα μικρόβια.

Ειδικά αν επιστρέφεις από διακοπές και το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι ήδη καταπονημένο, μπορεί να σε κάνει να αρρωστήσεις, βγαίνοντας από το αεροπλάνο.

5. Το δέρμα σου θα γίνει πιο ξηρό

Ο ανακυκλωμένος αέρας με την χαμηλή υγρασία μπορεί να κάνει το δέρμα σου ξηρό και να δημιουργήσει βλεννώδεις μεμβράνες στο στόμα και στη μύτη. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ενυδατώνουμε το δέρμα μας συχνά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη, μπορούμε να σηκωθούμε και να κάνουμε βόλτα ώστε να ξεπιαστούμε, ενώ καλό θα ήταν να αποφεύγουμε το αλκοόλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.