«Μπλόκο» ξενοδόχων σε Βρετανούς τουρίστες: «Τα Μάλια δεν είναι για έρωτα, ναρκωτικά και ο,τιδήποτε συμβεί»

«Μπλόκο» ξενοδόχων σε Βρετανούς τουρίστες: «Τα Μάλια δεν είναι για έρωτα, ναρκωτικά και ο,τιδήποτε συμβεί»

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν οικογένειες τουριστών από άλλες αγορές της Ευρώπης και να αλλάξουν το προφίλ του προορισμού οι ξενοδόχοι στα Μάλια της Κρήτης έβαλαν «μπλόκο» σε 10.000 κρατήσεις Βρετανών.

Οι αρχές της περιοχής αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια νέα καμπάνια που έχει στόχο να τοποθετήσει εκ νέου στην ταξιδιωτική αγορά προορισμούς που υπόσχονται σε Βρετανούς ταξιδιώτες ηδονιστικές διακοπές με ποτό, σεξ, ναρκωτικά και πάρτι. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Χερσονήσου, κ. Ευθύμιου Μουντράκη, στους Times, η περιοχή έχει δώσει το ελεύθερο στους τουρ οπερέιτορ να καθιερώσουν μια εικόνα εντελώς ξένη σε αυτό που πραγματικά είναι τα Μάλια.

«Τα Μάλια δεν είναι για σεξ, ναρκωτικά και ο,τιδήποτε συμβεί», τονίζει ο κ. Μουντράκης, «αλλά ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός της Κρήτης που φέρνει έσοδα εκατομμυρίων ευρώ στο νησί».

Τα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει να «κοσκινίζουν» τους πελάτες τους, δίνοντας από το 2018 προτεραιότητα στις οικογένειες, κυρίως από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία. To 95% των ξενοδοχείων αποφάσισαν να μην υπογράψουν συμφωνία με πρακτορεία που φέρνουν νεαρούς Βρετανούς. Επιπλέον, έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες της αστυνομίας. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν οτι έχουν πραγματοποιήσει 189 συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες είναι νόμιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και συχνά εισπνέονται μέσω μπαλονιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιούλιο ένα 18χρονο κορίτσι από τη Βρετανία έπεσε σε κώμα μετά από εισπνοή τέτοιων αερίων στα Μάλια, και συνεχίζει να νοσηλεύεται.Περισσότερες από 6 εκατ. κρατήσεις εκτιμάται ότι γίνονται ετησίως στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, κυρίως από βρετανούς τουρ οπερέιτορ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.