Πάνω από 90% η πληρότητα για τις γιορτές σε ξενοδοχεία και ξενώνες στην Ήπειρο

Πάνω από 90% η πληρότητα για τις γιορτές σε ξενοδοχεία και ξενώνες στην Ήπειρο

Σε δημοφιλή προορισμό για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναδεικνύεται η Ήπειρος, καθώς η πληρότητα σε όλες τις περιοχές της είναι πολύ μεγάλη και ξεπερνά το 90%.

Από την Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια μέχρι το Μέτσοβο και τα κεφαλοχώρια των Τζουμέρκων, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και τα Φώτα, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με άλλες χρονιές.

Όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, ώθηση στην τουριστική κίνηση έδωσε η Ιόνια Οδός που παρέχει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στον κάθε προορισμό.

Στο Ζαγόρι, οι κρατήσεις αφορούν όλη την περίοδο, δηλαδή και ενδιάμεσα των εορτών, ενώ σε σύγκριση με άλλες χρονιές υπάρχει αύξηση και διάρκεια. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής, μπορούν να βρουν ακόμη κατάλυμα σε ορισμένα χωριά του Ζαγορίου, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες ακυρώσεις.

«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές, η γαστρονομία και η παράδοση, το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο, καθώς και η προβολή που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από το Δήμο με συμμετοχή σε εκθέσεις και από τους ίδιους τους επαγγελματίες, φέρνουν θετικά αποτελέσματα», τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Βλάχος, ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει το πάγιο αίτημα του Δήμου, για τη σύνδεση του Ζαγορίου με την Εγνατία στον κόμβο Αράχθου, ώστε ο δρόμος να διευκολύνει την επισκεψιμότητα.

Ιδιαίτερα θετικό, όπως δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, Ελένη Παγκρατίου, είναι το γεγονός, ότι υπάρχουν κρατήσεις και για μετά την εορταστική περίοδο, όπως συνέβη και το διάστημα του Νοεμβρίου και μέχρι τώρα με καλές πληρότητες τα Σαββατοκύριακα και τις άλλες ημέρες. Η τουριστική κίνηση, σημείωσε η κυρία Παγκρατίου, είναι αρκετά αυξημένη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και αυτό, «οφείλεται και στην λειτουργία της Ιόνιας οδού που μαζί με την Εγνατία διευκολύνουν και συντομεύουν το ταξίδι από κάθε περιοχή της χώρας και όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.