ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Guardian: Φθηνές διακοπές σε 10 ακριβούς προορισμούς με Μύκονο και Σαντορίνη στη λίστα (φωτό)

Guardian: Φθηνές διακοπές σε 10 ακριβούς προορισμούς με Μύκονο και Σαντορίνη στη λίστα (φωτό)

Δυο διάσημα ελληνικά νησιά, η Μύκονος και η Σαντορίνη, ανήκουν στους 10 κλασικούς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη που, ενώ θεωρούνται ακριβοί, είναι ιδανικοί ακόμα και για low budget διακοπές, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

H εφημερίδα αναφέρει ότι μπορεί η Σαντορίνη να είναι ακριβός προορισμός, όμως διαθέτει επίσης πολλές οικονομικές επιλογές για τους Βρετανούς που δεν θέλουν να ξοδέψουν μια περιουσία για να την επισκεφθούν.

Το κόστος στους ξενώνες της ξεκινά από 23 ευρώ ενώ ακόμα και τα δωμάτια που θυμίζουν σπήλαιο, χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, ενοικιάζονται από 40 ευρώ το δίκλινο.

Μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες της, ιδιαίτερα στην Οία, προσφέρουν εξαιρετικό value για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και την τοποθεσία τους.

Η Μύκονος, το νησί των διάσημων, αντιπροσωπευτικό τοπίο των ελληνικών νησιών, με κατάλευκα σπίτια και τιρκουάζ νερά, αλλά και πλούσια διασκέδαση, θεωρείται ακριβός προορισμός. Ωστόσο, αναφέρει η Guardian, εάν το ταξίδι γίνει οποιοδήποτε μήνα εκτός του Αυγούστου είναι πιθανό να κοστίσει λιγότερο.

Η πρόταση της εφημερίδας είναι διαμονή στη Χώρα σε απλό δίκλινο τον Ιούνιο, η οποία κοστίζει 150-200 ευρώ. Χαμηλότερες τιμές προσφέρονται εκτός της Χώρας. Στη νότια ακτή, 6 χλμ από τη Χώρα, η παραλία Παράγκα υποδέχεται «νεαρούς επισκέπτες όλων των ηλικιών» και φιλοξενεί τουρίστες σε σκηνές από 40 ευρώ τη βραδιά τον Ιούνιο.

Αντί για έντονη νυχτερινή διασκέδαση στη Μύκονο, η εφημερίδα προτείνει στους Βρετανούς αναγνώστες της να επιλέξουν πιο ήρεμες προτάσεις όπως προβολές σινεμά, που ξεκινούν από 9 ευρώ.

Για φαγητό, προτείνεται πίτα γύρος και κεμπάπ συνοδεία κρασιού, ενώ προτείνεται ακόμα επίσκεψη στη γειτονική Δήλο και πικνίκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.