Αυτά τα σημεία πρέπει να απολυμάνετε όταν μείνετε σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο

Αυτά τα σημεία πρέπει να απολυμάνετε όταν μείνετε σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο

Επειδή το καλοκαίρι όλο και θα βρεθείτε σε κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, φροντίστε να πάρετε κάποιο καθαριστικό για να απολυμάνετε όσα ενδεχομένως δεν καθαρίστηκαν.

Οι ερευνητές τριών πανεπιστημίων στην Αμερική ερεύνησαν ξενοδοχεία και βρήκαν διάφορα επικίνδυνα σημεία.

Εκτός από τα αναμενόμενα σημεία, όπως είναι η λεκάνη της τουαλέτας και το μπάνιο γενικώς (νιπτήρας, ντουζιέρα κλπ), περάστε ένα χεράκι και τα παρακάτω: τηλεκοντρόλ, διακόπτες φωτός στον τοίχο και στο πορτατίφ, χερούλια πόρτας και το τηλέφωνο.
Επεσήμαναν δε, πως υψηλά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης υπάρχουν στα σφουγγάρια, στα γάντια και σε όλα τα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι καθαρίστριες στα δωμάτια, γεγονός που διευκολύνει τη μετάδοση των μολύνσεων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Γι’ αυτό, προσοχή αν έχετε μαζί σας μικρά παιδιά, ηλικιωμένους ή άτομα με πεσμένο ανοσοποιητικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα αμερικανικά τουλάχιστον ξενοδοχεία υπολογίζεται ότι σε μία οκτάωρη βάρδια του προσωπικού καθαριότητας καθαρίζονται 14 έως 16 δωμάτια, δηλαδή για την καθαριότητα κάθε δωματίου αφιερώνεται περίπου μισή ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.