ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Τι πρέπει να προσέχετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Τι πρέπει να προσέχετε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Βρίσκεστε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και σκέφτεστε ότι ο συγκεκριμένος χώρος σας κάνει να νιώθετε «σαν στο σπίτι σας, μακριά από αυτό», με την οικεία ατμόσφαιρα και το όμορφο περιβάλλον που το διακρίνει. Τι πρέπει να κάνετε, ωστόσο, έτσι ώστε να αποφύγετε διάφορες κακοτοπιές και ευτράπελα που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της διαμονής σας σε αυτό; Ακολουθούν οχτώ έξυπνες συμβουλές για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να επηρεάσουν τις διακοπές σας.

1. Μην χρησιμοποιείτε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης

Μπορεί να μην παρατηρείτε καθόλου σκόνη στις μεγάλες επιφάνειες του δωματίου σας, ωστόσο σε αντικείμενα όπως το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης συσσωρεύονται μικρόβια και βρωμιές που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά μπορείτε να έχετε μαζί σας αντιμικροβιακά μαντηλάκια μιας χρήσης, να κατεβάσετε μια εφαρμογή για τον έλεγχο της τηλεόρασης από τη συσκευή του κινητού σας ή απλώς να αποφύγετε να δείτε τηλεόραση!

2. Μην αφήνετε αντικείμενα αξίας σε εμφανή σημεία

Μπορεί να είναι το προφανές, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί κλοπές αντικειμένων αξίας από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. Γι αυτό τοποθετήστε τα πολύτιμα αντικείμενα που έχετε μαζί σας σε μια θυρίδα ασφαλείας ή σε περίπτωση που δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε με κάτι παραπάνω κρύψτε σε ανυποψίαστα σημεία όπως ένα κουτί βιταμινών, ένα πακέτο χαρτομάντηλα κ.α. Η καλύτερη λύση, βέβαια, είναι να μην τα πάρετε μαζί σας καθώς οι κλέφτες ξενοδοχείων ξέρουν πολύ καλά από «έξυπνες» κρυψώνες.

3. Μην ξεχνάτε να τοποθετείτε το «Μην ενοχλείτε»

Το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου δεν είναι τόσο ιδιωτικό, όσο φαντάζεστε μέχρι να το δηλώσετε. Έτσι, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις υπάρχουν και οι ενδείξεις «Μην ενοχλείτε». Αν θέλετε, λοιπόν, να απολαύσετε ιδιωτικές στιγμές χωρίς διαλείμματα, δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε την ένδειξη στο πόμολο της πόρτας.

4. Μην ανοίγετε την πόρτα του δωματίου σας

Αν ακούσετε χτύπο στην πόρτα μην ανοίξετε, όπως είθισται ως φυσιολογική αντίδραση. Ακόμη κι όταν περιμένετε κάποιον –την υπηρεσία δωματίου για παράδειγμα– καλό είναι να ρωτήσετε πρώτα. Αν δεν είστε σίγουροι για το ποιος μπορεί να είναι, ρωτήστε πρώτα. Ομοίως, μην αφήνετε την πόρτα μισάνοιχτη αν περιμένετε να σας φέρουν λίγο πάγο κλπ. Στην περίπτωση που θέλετε να αφήσετε κάτι έξω από το δωμάτιο για το room service, μην βγείτε αφήνοντας μισάνοιχτη την πόρτα, καθώς μπορεί να κλείσει και να μην έχετε την κατάλληλη ενδυμασία!

5. Μην αποκαλύπτετε τον αριθμό του δωματίου σας

Μην φωνάζετε δυνατά τον αριθμό του δωματίου σας στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, στο εστιατόριο όπου γευματίζετε και μιλάτε με την παρέα ή σ’ εκείνον τον φιλικό τύπο που γνωρίσατε όσο απολαμβάνατε τον καφέ ή το ποτό σας. Αν θελήσετε να συναντηθείτε με κάποιον νέο φίλο, προτιμήστε να βρεθείτε σε κάποιο δημόσιο χώρο και κατά προτίμηση εκτός του ξενοδοχείου σας. Το τελευταίο πράγμα με το οποίο θέλετε να ασχοληθείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι μία διάρρηξη!

6. Μην πλησιάζετε το μίνι μπαρ!

Οι παλιές, καλές εποχές που ψαχουλεύατε για να δείτε τι υπάρχει μέσα στο μίνι μπαρ έχουν περάσει, καθώς πλέον στα ξενοδοχεία υπάρχει αυτόματη χρέωση που λειτουργεί με αισθητήρα, κάθε φορά που σηκώνετε κάποιο προϊόν από την θέση του. Και οι τιμές, πλέον, είναι εξωφρενικές!

7. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε το δωμάτιο για… κοριούς!

Είναι μικροί, δυσάρεστοι και σχεδόν παντού πλέον. Οι κοριοί είναι το πρώτο (και το χειρότερο) σουβενίρ του κόσμου και αγαπούν να ταξιδεύουν μαζί σας στο σπίτι σας. Γι’ αυτό ψάξτε για ενοχοποιητικά σημάδια πριν τοποθετήσετε τις αποσκευές σας πάνω στο κρεβάτι ή κάποιο έπιπλο του δωματίου για αρκετό διάστημα.

8. Μην πίνετε το νερό της βρύσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη κι αν βρίσκεστε στο πιο παραδεισένιο σημείο του κόσμου ή επιλέξατε για τη διαμονή σας ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της περιοχής που επισκεφτήκατε, κανένας και τίποτα δεν σας εγγυάται ότι δεν θα πάθετε τίποτα αν πιείτε από το νερό της βρύσης. Προτιμήστε το εμφιαλωμένο, ακόμη κι αν σας κοστίσει κάτι περισσότερο, για να επιστρέψετε πίσω σώοι και αβλαβείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.