Airbnb: Έκαναν καταγγελίες ότι ενοικιάζουν μέρος με ίσκιο στην Γαύδο

Airbnb: Έκαναν καταγγελίες ότι ενοικιάζουν μέρος με ίσκιο στην Γαύδο

Σαλό προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι σε παραλία της Γαύδου έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα ενοικίασης μέσω Airbnb και άλλων δικτύων, σημείων με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ.

Οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφορούν πρακτικές εκμετάλλευσης στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο, μία από τις δύο μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού που βρίσκεται μόλις ενάμιση χιλιόμετρο από το λιμάνι και αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών που επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ.

Μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε ότι στο νησί νοικιάζονται δέντρα μέσω του Airbnb, η απερχόμενη δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου, έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων και μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος.

Η κ. Καλλίνικου σημειώνει:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι’ αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβατζες δεν επιτρέπονται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.