Airbnb στην Ισπανία: Νοικιάζουν στρώματα σε μπαλκόνι για 25 ευρώ (φωτο)

Airbnb στην Ισπανία: Νοικιάζουν στρώματα σε μπαλκόνι για 25 ευρώ (φωτο)

Έναν απίστευτο τρόπο βρήκαν κάτοικοι της Ίμπιζα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ δεν φθάνει που ορισμένοι ενοικιαστές υπενοικιάζουν δωμάτια των διαμερισμάτων τους εν αγνοία των ιδιοκτητών, τώρα προσφέρουν μέσω Airbnb σε απεγνωσμένους τουρίστες τη δυνατότητα διανυκτέρευσης σε στρώματα στα μπαλκόνια τους έναντι 25 ευρώ τη βραδιά!

Οργανώσεις όπως η Prou! που εκπροσωπεί τους ενοικιαστές της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα και η Eivissa Desperta κατήγγειλαν με επιστολή τους στο δημοτικό συμβούλιο της νήσου των Βαλεαρίδων της ανατολικής Ισπανίας ότι μέσω του Airbnb νοικιάζονται ακόμη και μπαλκόνια. Μάλιστα σε μια φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα διακρίνονται τουλάχιστον τρία στρώματα σε μπαλκόνια στο πίσω μέρος πολυκατοικίας σε κεντρικό δρόμο.

«Αν ορθώσει μεγάλος αριθμός κατοίκων το ανάστημά του σ’ αυτή την κατάσταση, τότε θα υπάρξει μια πιθανότητα να την αντιμετωπίσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Prou!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H ενοικίαση των μπαλκονιών στην Ίμπιζα είναι για ορισμένους ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης επαρκών χώρων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με κάποια ζευγάρια να υπενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους χωρίς να έχουν ενημερώσει τους ιδιοκτήτες. Οι θερμοκρασίες στο νησί σπάνια πέφτουν αυτή την περίοδο κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα, γεγονός που διευκολύνει τους απεγνωσμένους τουρίστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.