ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Airbnb ετοιμάζει αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η Airbnb ετοιμάζει αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Πρόγραμμα βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολ. θα διαθέσει στους συνεργάτες της, ιδιοκτήτες ακινήτων, η Airbnb.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαμοιρασμού στον κόσμο, προτίθεται να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν στα καταλύματα τους λόγω κορωνοϊου.

Η εταιρία θα καταβάλει το 25% της αξίας της κάθε ακυρωθείσας κράτησης.

Προϋπόθεση για να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση είναι η κράτηση να πραγματοποιήθηκε έως και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες στους οικοδεσπότες μέσω σχετικού email.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από την Airbnb προς τους ιδιοκτήτες θα γίνονται κάθε μήνα. Δηλαδή, μία πληρωμή στο τέλος Απριλίου και μία ακόμα στο τέλος Μαΐου.

Αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα αφορά το σύνολο των αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι, επιλέγουν λόγω της κρίσης να επιστρέψουν στην μακροχρόνια μίσθωση του διαμερίσματός τους, με αποτέλεσμα να αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση των ενοικίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα, είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, οδεύοντας προς τον κορεσμό της αγοράς, Αναμένουμε μετά το καλοκαίρι πάρα πολλοί ιδιοκτήτες να επιστρέψουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις», λέει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.