ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέες οδηγίες από την ΥΠΑ: Και με self test η μετακίνηση των ανηλίκων 12 έως 17 ετών στα νησιά

Νέες οδηγίες από την ΥΠΑ: Και με self test η μετακίνηση των ανηλίκων 12 έως 17 ετών στα νησιά

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοίνωσε «χαλάρωση» των μέτρων προστασίας για τους ανήλικους επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε σήμερα η ΥΠΑ «διορθώνει» την τελευταία ΝΟΤΑΜ, η οποία όριζε ότι για την επιβίβαση στο αεροσκάφος απαιτούνταν είτε rapid test έως 48 ωρών ή PCR έως 72 ωρών και για τους ανήλικους επιβάτες από 12 έως 17 ετών.

Πλέον με τη νέα οδηγία η ΥΠΑ ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθεται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Να σημειωθεί ότι η διενέργεια self test δεν επιτρεπόταν έως τώρα και απλά υπήρχε η σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών κατά την επιστροφή τους από τα νησιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.