Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε εξέλιξη οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου – Απορρίφθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής

Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε εξέλιξη οι εργασίες στον σταθμό Βενιζέλου – Απορρίφθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, 304 πολίτες ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες.

Η σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε σήμερα το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το σκεπτικό. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας η συζήτηση ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας, κατά την οποία οι αιτούντες, δια των συνηγόρων τους, έκαναν λόγο για «προσβολή της προσωπικότητάς τους», ισχυριζόμενοι ότι θίγεται το «δικαίωμά τους να απολαμβάνουν το μνημείο ακέραιο και αυθεντικό».

Αντικρούοντας τους παραπάνω ισχυρισμούς, οι νομικοί εκπρόσωποι της «Αττικό Μετρό» και της αναδόχου εταιρείας, χαρακτήρισαν ως «νόμω αβάσιμο» το παραπάνω αίτημα και τόνισαν την παντελή έλλειψη κινδύνου του δικαιώματος που επικαλούνται οι 304 πολίτες. Υποστηρίχθηκε δε, ότι εάν γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή και «παγώσουν» οι εργασίες τίθενται σε κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση του έργου εν συνόλω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθετη παρέμβαση για την απόρριψη του αιτήματος άσκησαν το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.