ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Γιατί η Ryanair ακυρώνει πτήσεις ενώ μέσω μεγάλης τουριστικής κίνησης;

Γιατί η Ryanair ακυρώνει πτήσεις ενώ μέσω μεγάλης τουριστικής κίνησης;

Μην πάει το μυαλό σας στο κακό και μην κάνετε σενάρια που δεν έχουν καμιά βάση.

Φυσικά η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ακυρώσει 2,100 από τις 103,000 πτήσεις της. Ήδη 315,000 πελάτες έλαβαν ειδοποίηση μέσω email τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου με πληροφορίες για τις αλλαγές στις πτήσεις τους. Στις ενημερώσεις που πήραν οι πελάτες υπήρχε πρόταση για εναλλακτικές πτήσεις που θα τους εξυπηρετούσαν. Ακόμη η εταιρία θα δώσει σε όσους πελάτες δεν συμφωνήσουν με την εναλλακτική πρόταση αποζημιώσεις σύμφωνα με τον EU261. Μέχρι το τέλος της εργάσιμης ημέρας, Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, η Ryanair αναμένει να εξυπηρετήσει 175,000 επιβάτες μέσω άλλων πτήσεων της, δηλαδή πάνω από το 55% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις. Θα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 63,000 αποζημιώσεις πτήσεων (πάνω από το 20% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις).

Η Ryanair αναγκάζεται μέσα διάστημα των 6 επόμενων εβδομάδων να ακυρώσει τις 2,100 πτήσεις. Το ανακοίνωσε ο Kenny Jacobs. Ο λόγος που γίνονται οι ακυρώσεις είναι ότι έγινε ένα ανθρώπινο μηχανογραφικό λάθος στις προγραμματισμένες άδεις των πιλότων. Από την άλλη πλευρά οι κρατήσεις το Σεπτέμβριο άγγιξαν το 90% αλλά τον Οκτώβριο το 70%.

Η εταιρία έχει προσλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για να απαντήσει στα αιτήματα για αλλαγές πτήσεων και για αποζημιώσεις. Η Ryanair εκτιμά πως θα απαντήσει σε πάνω από 300,000 αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών προσφέροντας εναλλακτικά δρομολόγια και αποζημιώσεις (πάνω από 95% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις) μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή εντός 6 ημερών αφότου οι επιβάτες ενημερώθηκαν για τις ακυρώσεις των πτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “ Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη από όλους τους πελάτες μας που οι πτήσεις τους ακυρώθηκαν κατά το διάστημα των 6 εβδομάδων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ενώ δουλεύουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε το συγκεκριμένο λάθος. Έχουμε προσλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για να επισπεύσουμε τη διαδικασία αποκατάστασης όλων των επιβατών προσφέροντας εναλλακτικές πτήσεις ή αποζημιώσεις. Αναμένουμε να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης διαδικασίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων απαντώνται online, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο και οι γραμμές επικοινωνίας μέσω chat είναι υπερβολικά απασχολημένες, οπότε και ζητούμε από τους πελάτες μας να έχουν λίγο υπομονή καθώς προσπαθούμε να απαντήσουμε στα αιτήματά τους όσο πιο άμεσα μπορούμε και να λύσουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργήσαμε, για τα οποία ζητούμε και πάλι ειλικρινά συγνώμη. ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.