Ανησυχεί η Ryanair για τις ελλείψεις από τις στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Ανησυχεί η Ryanair για τις ελλείψεις από τις στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Η Ryanair, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα λόγω της επιδείνωσης των υπηρεσιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

Και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για να αποτραπεί η πλήρης κατάρρευση των υπηρεσιών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αυτό το καλοκαίρι.

Το Μάιο 2018:

• Πάνω από 117,000 πτήσεις είχαν καθυστέρηση με 61% (πάνω από 71,000 πτήσεις) λόγω της έλλειψης προσωπικού και απεργιών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

• Πάνω από 56,000 πτήσεις είχαν καθυστέρηση πάνω από 15 λεπτά, τετραπλάσια αύξηση σε σχέση με τις 14,000 πτήσεις που είχαν καθυστέρηση πάνω από 15 λεπτά το Μάιο 2017.

• Οι καθυστερήσεις λόγω καιρού έφτασαν το 39% (45,000 πτήσεις), τετραπλάσια αύξηση σε σχέση με τις 11,000 καθυστερήσεις λόγω καιρού το Μάιο 2017.

• Παραδόξως, η πλειοψηφία (περίπου 60%) των καθυστερήσεων καιρού πραγματοποιήθηκαν Παρασκευή ή Σάββατο και όχι τόσο τις υπόλοιπες 5 μέρες της εβδομάδας, που δείχνει ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χρησιμοποιούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες για να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού τους.

• Ο στόχος της ΕΕ για τις καθυστερήσεις το 2018 είναι κατά μέσο όρο 0.5 λεπτά ανά πτήση. Παρόλα αυτά, η τωρινή πρόβλεψη για το 2018 τείνει να φτάνει το 1.5 λεπτά ανά πτήση, τριπλάσια από το στόχο της ΕΕ.

• Το Μάιο, η Ryanair ακύρωσε μόνο πάνω από 1,000 πτήσεις, όλες σχεδόν λόγω της έλλειψης προσωπικού και των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 24 φορές οι 43 πτήσεις που ακυρώθηκαν το Μάιο 2017.

• Το Μάιο, η EasyJet ακύρωσε 974 πτήσεις σε σχέση με 117 το Μάιο 2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Το Μάιο, ο CEO της IAG, Willie Walsh δήλωσε: “Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση είναι οι απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και το τωρινό τους περιβάλλον, στο οποίο επικρατεί ένα χάος. Πιστεύαμε ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν το 2018, αλλά επιδεινώνεται”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.