ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έτσι προκλήθηκε η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έτσι προκλήθηκε η φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Οι εμπειρογνώμονες της πυροσβεστικής εντόπισαν την αιτία της πυρκαγιάς στο πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε τραγωδία.

Ήταν το βράδυ της Τρίτης, 28.08.2018, όταν το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος ξεκινούσε από τον Πειραιά, με προορισμό τα Χανιά. Περίπου δύο ώρες μετά κι ενώ το πλοίο βρισκόταν κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου, μια φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο γκαράζ, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση για άμεση επιστροφή στον Πειραιά!

Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (29.08.2018)το πλοίο της ΑΝΕΚ επέστρεψε στον Πειραιά και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου. Αμέσως ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της πυροσβεστικής υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις 07:00 το πρωί.

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκονταν 875 επιβάτες, πολλά μέλη πληρώματος, αλλά και 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αυτή ήταν η αιτία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτία ήταν ένα βραχυκύκλωμα σε μοτέρ φορτηγού-ψυγείου που βρισκόταν στο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος»…

Σύμφωνα με πηγές του λιμενικού που επικαλείται η εφημερίδα, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα σε μοτέρ και από την υπερθέρμανση η οποία έφτασε στους 400-500 βαθμούς Κελσίου, πήραν φωτιά τα καλώδια και στη συνέχεια τα σκέπαστρα των οχημάτων που βρίσκονταν στο γκαράζ του “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν να επεκταθεί η φωτιά στο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορεί να ελεγχθεί.

Οι λόγοι που η φωτιά δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις οφείλονται στις πυράντοχες θύρες του “Ελευθέριος Βενιζέλος” που έκλεισαν και στεγανοποίησαν μεγάλα κομμάτια του πλοίου και στο σύστημα πυρόσβεσης που δημιούργησαν στα γκαράζ, τεχνητή ομίχλη νερού, χωρίς να κινδυνεύσει να πλημμυρίσει το πλοίο.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως αν το πλοίο δεν ήταν καλής κατασκευής ή επαρκώς συντηρημένο, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί προς τα πάνω και θα μιλούσαμε για τραγωδία. Οι ζημιές στο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι πολύ σοβαρές, αλλά εκτιμάται ότι θα επισκευαστούν και το πλοίο θα επιστρέψει και πάλι στις θάλασσες. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί στις πόρτες των γκαράζ, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στα πατώματα του πλοίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζημιές φυσικά υπήρξαν και σε οχήματα, με τις φωτογραφίες που είχαν δει το «φως» της δημοσιότητας από τις νταλίκες να προκαλούν σοκ. Μόνο τα «κουφάρια» τους είχαν απομείνει, με την συζήτηση για τις αποζημιώσεις να ανοίγει από νωρίς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.