ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το απίστευτο κόλπο της Lufthansa για να χωρέσει το «θηρίο» Α380 στην παλιά τεχνική βάση (βίντεο)

Το απίστευτο κόλπο της Lufthansa για να χωρέσει το «θηρίο» Α380 στην παλιά τεχνική βάση (βίντεο)

Μία απίστευτη ιδέα βρήκαν οι τεχνικοί στη βάση της Λουφτχάνσα στο Μόναχο, ώστε να καταφέρουν να χωρέσουν τον «γίγαντα των αιθέρων» Airbus A380 στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της τεχνικής βάσης.

Μη μπορώντας να αναπροσαρμόσουν το ύψος της εγκατάστασης, και καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να χωρέσει το θηριώδες αεροσκάφος, οι Γερμανοί βρήκαν μια λύση που θυμίζει το περίφημο «μολύβι των Σοβιετικών»: Αν δεν χωράει η ουρά, ας μείνει απέξω!

Έτσι λοιπόν δημιούργησαν ένα σύστημα θυρών με τρύπα στη μέση, που προσαρμόζει επακριβώς στη διάμετρο της ατράκτου του Α380. Πλέον οι τεχνικοί μπορούν να εργαστούν χωρίς να επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες, καθώς στο Μόναχο ο υδράργυρος πέφτει πολλές φορές αρκετά κάτω από το μηδέν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Δείτε το βίντεο που καταγράφει πως λειτουργούν οι τεράστιες πύλες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.