Τρεις μεγάλες κινεζικές αεροπορικές ζητούν αποζημίωση από τη Boeing

Τρεις μεγάλες κινεζικές αεροπορικές ζητούν αποζημίωση από τη Boeing

H Kίνα ως μία νέα μεγάλη δύναμη στις αερομεταφορές ήταν η πρώτη χώρα που αποφάσισε την καθήλωση των 737 Max της Boeing, στον απόηχο του δυστυχήματος των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Τώρα οι τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της ζητούν από τον αμερικανικό αεροναυπηγικό κολοσσό να τις αποζημιώσει για τις απώλειες που προκάλεσε η παγκόσμια καθήλωση των αεροσκαφών και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Πρώτη ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αποζημώση η China Eastern Airlines, ενώ ακολούθησαν οι Air China και China Southern Airlines επιβεβαιώνοντας στο Reuters πως θα πράξουν το ίδιο.

Το τριπλό αίτημα αποζημίωσης έρχεται σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις, με τον πόλεμο στο μέτωπο των δασμών και της τεχνολογίας να μαίνεται, ενώ έρχεται την ώρα που και οι Ευρωπαίοι σκληραίνουν τη στάση τους.

Η Κίνα έχει καθηλωμένα 96 αεροσκάφη 737 Μax, τα οποία αντιστοιχούν στο 4% του συνολικού στόλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ποσοστό είναι διόλου ευκαταφρόνητο και συνεπάγεται όντως σημαντικές ζημίες για τις κινεζικές αεροπορικές. Οι τοπικές αρχές τις υπολογίζουν σε τουλάχιστον 100.000 γιουάν ανά αεροσκάφος για κάθε εταιρεία.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.