Φοβάστε μην… σας «κάνει βόλτες» το ταξί; – Η Google έχει τη λύση

Φοβάστε μην… σας «κάνει βόλτες» το ταξί; – Η Google έχει τη λύση

Μια νέα λειτουργία στους χάρτες της δοκιμάζει η Google, που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες μέσω μιας εφαρμογής ασφαλείας, να ειδοποιούνται όποτε βρίσκονται σε ένα ξένο αυτοκίνητο και ο οδηγός βρει εκτός πορείας.

Όπως αναφέρει το Business Insider, η νέα εφαρμογή φτιάχτηκε από προγραμματιστές της XDA και δοκιμάζεται ήδη στην Ινδία.

Το Business Insider επικοινώνησε με την Google για ένα σχόλιο. Η εταιρεία δεν αρνήθηκε ότι όντως γίνονται δοκιμές, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την XDA, η εφαρμογή αυτή θα ειδοποιεί τον επιβάτη κάθε φορά ο οδηγός βγαίνει από την πορεία του, έστω και 500 μέτρα. Επίσης θα μπορεί ο χρήστης να τη μοιραστεί με τους φίλους του, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν τη διαδρομή, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του ο χρήστης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η XDA, χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει το κουμπί «stay safer» στο κάτω μέρος της οθόνης στα Maps, για να λειτουργήσει η εφαρμογή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η εφαρμογή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει πολύ ανθρώπους που χρησιμοποιούν ταξί ή Uber, ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς μέσα σε ένα ξένο αυτοκίνητο ή ότι δεν θα εξαπατηθούν με άσκοπες παρακάμψεις για να αποσπάσουν περισσότερα χρήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.