Θεσσαλονίκη: «Κούρσες» με tablet κι απενεργοποιημένα ταξίμετρα έκαναν ταξιτζήδες

Θεσσαλονίκη: «Κούρσες» με tablet κι απενεργοποιημένα ταξίμετρα έκαναν ταξιτζήδες

«Κούρσες» με απενεργοποιημένα ταξίμετρα πραγματοποιούσαν οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη αποφεύγοντας μ αυτόν τον τρόπο την έκδοση φορολογικών αποδείξεων σε πελάτες τους, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Μάλιστα, κατά τους ίδιους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες αυτοκινητιστές, αντί ταξίμετρου, είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία εγκατέστησαν εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου κομίστρου που εμφάνιζε μεν στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, αλλά δεν καθιστούσε δυνατή την έκδοση αποδείξεων. Έτσι ο ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν στην οθόνη της συσκευής αλλά δεν λάμβανε την προβλεπόμενη απόδειξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι παραπάνω έλεγχοι έγιναν στοχευμένα από αστυνομικούς της ομάδας ελέγχου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το διάστημα 8-13 Ιουνίου, κατόπιν σχετικών καταγγελιών.

Εντοπίστηκαν συνολικά είκοσι παραβάτες οδηγοί ταξί, εκ των οποίων οι 15 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι στις περιοχές Πυλαίας και Χορτιάτη, ενώ σε βάρος τους, όπως και κατά των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων, βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συστήνεται σε όσους χρησιμοποιούν ταξί να ρωτάνε κάθε φορά τον οδηγό που βρίσκεται το ταξίμετρο, να γνωρίζουν ότι οι συσκευές κινητού και τα tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα και πριν αποβιβαστούν να ζητάνε τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.