ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιατί τα καθίσματα στα αεροπλάνα πρέπει να είναι όρθια κατά την απογείωση και προσγείωση;

Γιατί τα καθίσματα στα αεροπλάνα πρέπει να είναι όρθια κατά την απογείωση και προσγείωση;

Είναι μια οδηγία που όλοι λαμβάνουμε ως δεδομένη, αφού την ακούμε κάθε φορά που ταξιδεύουμε αεροπορικώς.

Ωστόσο, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την αιτία που μας ζητάει το πλήρωμα του αεροσκάφους να επαναφέρουμε το κάθισμά μας σε όρθια θέση αλλά και του λόγους που είναι σημαντικό να συμμορφωνόμαστε άμεσα;

Σίγουρα λιγότεροι απ’ όσοι θα έπρεπε…

Γι’ αυτό και ένας εκπρόσωπος της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τους λόγους που πρέπει να σηκώνουμε το κάθισμά μας, κάτι που πολλοί θεωρούμε περιττό μιας και τα καθίσματα στα αεροπλάνα έτσι κι αλλιώς έχουν περιορισμένη δυνατότητα ανάκλισης.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν στο κοινό, ο λόγος που οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν αυτήν την οδηγία είναι ότι οι επιβάτες των οποίων το κάθισμα βρίσκεται σε θέση ανάκλισης δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άμεσα τη στάση προφύλαξης του σώματος που απαιτείται ώστε να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς στο κεφάλι και το κορμό τους, σε περίπτωση ατυχήματος.

«Σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης, δίνεται στους επιβάτες η οδηγία να πάρουν μια στάση προφύλαξης, διπλώνοντας το σώμα τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Η στάση αυτή έχει αναπτυχθεί μέσω εκτεταμένης έρευνας και ανάλυσης τραυματισμών σε παλαιότερα περιστατικά αεροπορικών ατυχημάτων. Οι επιβάτες μπορούν να πάρουν αυτήν την στάση μόνο όταν το κάθισμα βρίσκεται σε απολύτως όρθια θέση», είπε ο εκπρόσωπος της βρετανικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι άλλες οδηγίες που δίνονται στο ξεκίνημα της πτήσης, οι οποίες περιλαμβάνουν το ανέβασμα των πτυσσόμενων τραπεζιών και το κλείσιμο των παραθύρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.