ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτό είναι το νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος

Αυτό είναι το νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αλλά και την ανάλυση που υλοποιεί κάθε μήνα το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Intelligence, οι μεγάλοι κερδισμένοι της χρονιάς είναι η Κρήτη καθώς και η Μύκονος και η Σαντορίνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επισκέπτες που καταφθάνουν μέσω θαλάσσης η Κρήτη προσελκύει τον μεγαλύτερο όγκο ξένων τουριστών στη χώρα αν και σημειώνει πτώση σε σχέση με πέρσι της τάξης του 3,3%. Το αεροδρόμιο του Ηρακλειου στο πρώτο εξάμηνο του 2019 δέχθηκε 1.149.209 επιβάτες εξωτερικού ενώ στα Χανιά και στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης, προσγειώθηκαν 431.689 επιβάτες.

Όμως τρία άλλα νησιά εμφανίζουν την μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών από το εξωτερικό και αυτά είναι η Μύκονος, η Κάρπαθος και η Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα στη Μύκονο μέχρι και τον Ιούνιο προσγειώθηκαν 144.426 επισκέπτες εξωτερικού, καταγράφοντας άνοδο 17,6% σε σχέση με πέρυσι ενώ στη Σαντορίνη οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό ανήλθαν σε 178.976, καταγράφοντας άνοδο 4,1%. Στο ίδιο διάστημα η Κάρπαθος είχε διψήφιο ποσοστό αύξησης το οποίο έφτασε το 13,4% με 29.000 επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να υποδέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών από το εξωτερικό, με 2.683.988 επιβάτες για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και 1.014.668 επιβάτες για το αεροδρόμιο Μακεδονία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.