Τραγωδία στον Πόρο: Στην Ιταλία το «μαύρο κουτί» από τη συντριβή του ελικοπτέρου (βίντεο)

Τραγωδία στον Πόρο: Στην Ιταλία το «μαύρο κουτί» από τη συντριβή του ελικοπτέρου (βίντεο)

Η πρώτη πράξη της έρευνας για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου θα παιχτεί στην Ιταλία, καθώς εκεί θα μεταφερθεί το μαύρο κουτί που περιέχει όλα τα στοιχεία που θα δώσουν απαντήσεις στο πως συνετρίβη στον Πόρο το ελικόπτερο.

Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να μεταφερθεί στη γειτονική χώρα το μαύρο κουτί καθώς η Ιταλία ήταν η χώρα όπου κατασκευάστηκε το ελικόπτερο και άρα το εξειδικευμένο προσωπικό γνωρίζει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές. «Το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι χωρητικότητας οχτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη και είχε μόνο δύο άτομα επάνω, δεν ήταν βαρύς δηλαδή για να πω ότι δυσκολευότανε να απογειωθεί. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», αναφέρει στο OPEN TV ο γενικός διευθυντής Αερομεταφορών ΥΠΑ, Χρήστος Παπαγεωργίου.

Με το ελικόπτερο που συνετρίβη είχε ταξιδέψει και ο διάσημος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν

Το 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, ζητούσε με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς την τοποθέτηση στα καλώδια ειδικών ανακλαστήρων. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είχαν τραβηχτεί τότε από ελικόπτερο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που είχε γίνει στην περιοχή.

Ο ΔΕΔΗΕ που μέχρι χθες δεν έβρισκε την επίμαχη επιστολή του Αθανάσιου Μπίνη, σήμερα υποστηρίζει ότι αυτή είχε φτάσει στην επιχείρηση μέσω e-mail στον πρώην διευθυντή δικτύου. Ποτέ, ωστόσο, δεν πρωτοκολλήθηκε. Έτσι διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να ανακαλύψει το γιατί.

Προειδοποίηση προς τον ΔΕΔΗΕ είχε κάνει και ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος ζητούσε να γίνουν υποθαλάσσια τα καλώδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.