Αυτές είναι οι πόλεις με τα ταχύτερα δίκτυα μεταφοράς – Σε τι θέση βρίσκεται η Ελλάδα (φωτο)

Αυτές είναι οι πόλεις με τα ταχύτερα δίκτυα μεταφοράς – Σε τι θέση βρίσκεται η Ελλάδα (φωτο)

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνονται όλο και πιο απαραίτητα στην καθημερινή μετακίνηση με τις περισσότερες μεγάλες πόλεις να διαθέτουν τεράστια δίκτυα που συνδέουν εκατομμύρια επιβάτες και πολλές περιοχές σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η χρήση τους σημαίνει πολλές φορές και προβλήματα τεχνικής φύσεως ή συνηθέστερα καθυστερήσεις και κίνηση.

Ερευνητές του Πολυτεχνείου του Τορίνο έχουν κατατάξει τα μεγαλύτερα δίκτυα μεταφοράς στον κόσμο αποκαλύπτοντας ποια είναι τα ταχύτερα και ποια τα πιο αργά, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσαν. Το Βερολίνο και το Παρίσι βρίσκονται στην πρώτη και στη δεύτερη θέση, αντίστοιχα, σε μια λίστα που κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η μέση ταχύτητά των μέσων μεταφοράς υπολογίζεται στα 6,2 χλμ/ώρα για το Βερολίνο και στα 5,8 χλμ/ώρα για το Παρίσι. H Μελβούρνη που βρίσκεται στη 10η θέση και η Νέα Υόρκη στην 8η είναι οι μόνες που βρέθηκαν στη λίστα και δεν ανήκουν στην Ευρώπη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τρεις βασικούς παράγοντες πριν καταλήξουν στα αποτελέσματά τους: τη μέση ταχύτητα, την κοινωνική συνοχή και τη σύνδεση μεταξύ των πόλεων, μελετώντας παράλληλα το μέγεθος του πληθυσμού, τη μέση απόσταση μετακίνησης και την πυκνότητα του πληθυσμού.

Η Αθήνα φιγουράρει στην πέμπτη θέση κάνοντας όσους μένουμε στην πόλη να αναρωτιόμαστε για την αξιοπιστία της έρευνας. Εκτός κι αν είμαστε τόσο τυχεροί και δεν το ξέρουμε…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.