Γιατί είναι τόσο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια; – O λόγος δεν είναι το κόστος των καυσίμων (βίντεο)

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια; – O λόγος δεν είναι το κόστος των καυσίμων (βίντεο)

Ακόμα και αν η δυναμική είσοδος των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στην «αρένα» των αερογραμμών έχει αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα, εξακολουθεί να ισχύει το ότι ένα ταξίδι με αεροπλάνο, γενικά μιλώντας, είναι κατά κανόνα πιο ακριβό από ό,τι με άλλα μέσα μεταφοράς (οι περιπτώσεις που κάποιος έχει κλείσει εισιτήριο σε προσφορά αρκετό καιρό πριν δεν μετράνε).

Όσον αφορά στο γιατί συμβαίνει αυτό, το μυαλό πάει συνήθως στο κόστος καυσίμων- ωστόσο στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό, καθώς, ακόμα και αν τα αεροπλάνα όντως…καίνε πολύ, οι επιβάτες που ταξιδεύουν είναι τόσο πολλοί, που το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα είναι αρκετά χαμηλό.

Οπότε, το υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων οφείλεται σε άλλους παράγοντες, τους οποίους εξηγεί βίντεο της Wendover Productions στο YouTube.

Αν και η ανάλυσή του αφορά στα αμερικανικά δεδομένα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αντίστοιχοι οι παράγοντες που ανεβάζουν το κόστος και αλλού, όπως οι φόροι, οι μισθοί του πληρώματος, τα έξοδα αεροδρομίου, το κόστος του αεροσκάφους και της συντήρησής του, τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και άλλα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι το κόστος των καυσίμων να έχει ένα πολύ μικρό μερίδιο της συνολικής «πίτας» του κόστους του εισιτηρίου σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Και αυτά χωρίς να συνυπολογίζονται τα κέρδη που επιθυμεί να αποκομίσει η εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.