Τεράστιο άλμα για την επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος – Πάνω από 3 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο

Τεράστιο άλμα για την επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος – Πάνω από 3 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Αύγουστο, αφού για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 3 εκατ. επιβάτες, μέσα σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος», ο μήνας Αύγουστος έκλεισε με 3,04 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 5,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση εξωτερικού ανέβηκε κατά 8,1% ξεπερνώντας τους 2,12 εκατ. επιβάτες για δεύτερη συνεχόμενη φορά δημιουργώντας ακόμα ένα νέο ρεκόρ. Αντιθέτως, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η κίνηση επιβατών εσωτερικού σημείωσε μικρή πτώση κατά 1,1%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 17,28 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 2,2% και 8,8% αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 ανήλθε σε 154.311 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 5,3 %. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 7,7% και 3,6 αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.