Όλες οι αλήθειες που κρύβουν οι πιλότοι από τους επιβάτες – Ούτε που τις φανταζόμασταν

Όλες οι αλήθειες που κρύβουν οι πιλότοι από τους επιβάτες – Ούτε που τις φανταζόμασταν

Λένε πως κάποιες φορές είναι καλό για το κοινό να αποκρύβεις την αλήθεια…

Φαίνεται ότι αυτό ισχύει στην περίπτωση των πιλότων, που εκτός από το αεροπλάνο, έχουν στα χέρια τους και τις ζωές δεκάδων ανθρώπων. Η αμερικάνικη εκπομπή «Good Morning America» ρώτησε 17 πιλότους, ποια είναι εκείνα που δε θα έλεγαν υπό κανονικές συνθήκες στους επιβάτες.

«Πετάω συνεχώς, δεχόμενος πίεση να βάζω λιγότερα καύσιμα από όσα με κάνουν να νιώθω ασφαλής. Οι εταιρείες κοιτούν το αποτέλεσμα. Υπάρχουν φορές που όταν έχεις ακριβώς όσα καύσιμα χρειάζεσαι και πέσεις σε καταιγίδα, ή καθυστερήσεις, ξεμένεις με αποτέλεσμα να πρέπει να πας σε άλλο αεροδρόμιο». Αυτή ήταν μία απάντηση, που κανείς δεν περίμενε, αφού η ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

Η απάντηση που ακολουθεί, ίσως μας κάνει να συγχωρέσουμε τους πιλότους, για τα νεύρα που μας προκαλούν, όταν η πτήση μας καθυστερεί. «Μερικές φορές οι εταιρείες δεν προβλέπουν καν διαλείμματα για γεύμα. Για το λόγο αυτό προκαλούμε καθυστερήσεις μόνο και μόνο για να φάμε κάτι».

Και το καλύτερο για το τέλος…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εσείς μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο μίας εταιρείας, να πήγατε στο αεροδρόμιο και να επιβιβαστήκατε σε ένα αεροπλάνο με παρεμφερή επωνυμία, αλλά πολύ συχνά είστε σε κάποια περιφερειακή αεροπορική εταιρεία. Οι μικρές εταιρείες δεν αναγκάζονται να υπακούν στις αυστηρές προδιαγραφές των μεγάλων, διεθνών αεροπορικών εταιρειών. Οι πιλότοι τους δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση και εμπειρία και το κοινό απλώς δεν το ξέρει», λέει άλλος πιλότος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.