Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει το εισιτήριο σας να είναι σε έντυπη μορφή

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο: Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει το εισιτήριο σας να είναι σε έντυπη μορφή

Τα ταξίδια με αεροπλάνο έχουν αλλάξει ριζικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Βγάζουμε εισιτήρια διαδικτυακά, κάνουμε check in στα περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης. Είναι όμως αυτός ο πιο έξυπνος τρόπος για να ταξιδεύουμε; Ή μήπως πρέπει να εκτυπώνουμε τα εισιτήρια μας, για καλό και για κακό;

Μια συντάκτης του Business Insider εξηγεί τους λόγους που θα πρέπει να έχουμε πάντα το εισιτήριό μας σε έντυπη μορφή, γιατί μπορεί αν συμβούν πολλά απρόοπτα και τελικά αυτό το ταξίδι που τόσο ονειρευόσουν, να «ναυαγήσει». Κι ενώ μπορεί πολλοί να σπεύσουν να σας κατακρίνουν για την περιττή σπατάλη χαρτιού, υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες που ούτε είχατε σκεφτεί ποτέ.

Τεχνικές δυσλειτουργίες
Όπως λέει η συντάκτης Σόφι Κλερ Χέλερ, «το τηλέφωνό μου έχει ‘πεθάνει’ πολλές φορές στο αεροδρόμιο. Η εφαρμογή μπορεί να κατέρρευσε. Η μπαταρία να πέθανε. Το wifi να έπεσε. Να έχω ξεμείνει από δεδομένα. Το τηλέφωνο να κλειδώσει στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Πάντα κάτι συμβαίνει στο τηλέφωνό μου την ώρα που φτάνω μπροστά στην γραμμή της επιβίβασης, προκαλώντας μου άγχος και αναγκάζοντάς με να γίνω αυτό το άτομο που βρίζουν όλοι για την καθυστέρηση».

Ένα κομμάτι χαρτί στο χέρι είναι καλύτερο από ένα τηλέφωνο στην τσέπη σας
«Έχω πάντα τα χέρια μου γεμάτα από σνακ, μπουκάλια νερού, το διαβατήριό μου κ.λ.π. την ώρα που παλεύω να βγάλω το κινητό μου που έχει πέσει βαθιά μέσα στην τσάντα μου ή έχει χωθεί μέσα στην τσέπη μαζί με ένα σκασμό άλλα πράγματα. Ενώ όταν έχω τυπωμένο το εισιτήριό μου, απλά το βάζω ανάμεσα στις σελίδες του διαβατηρίου μου και δεν χρειάζεται να ανησυχώ ξανά γι’ αυτό».

Ορισμένα αεροδρόμια δεν επιτρέπουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια
Κι όμως, υπάρχουν κάποια αεροδρόμια που απαιτούν να έχεις εισιτήριο σε έντυπη μορφή. Η American Airlines, για παράδειγμα, τονίζει στην ιστοσελίδα της πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα επιβίβασης που έχεις στο κινητό σου στα «περισσότερα» αεροδρόμια και ζητάει από τους ταξιδιώτες να «ελέγξουν εάν το αεροδρόμιο αναχώρησης ή ενδιάμεσου σταθμού δέχεται ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης». Η Lufthansa, επίσης, έχει μια ολόκληρη λίστα αεροδρομίων που δεν δέχονται ηλεκτρονικά εισιτήρια και η Air Canada, όπως και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες, δηλώνει απλώς στην ιστοσελίδα της: «Δεν θα μπορέσετε να λάβετε ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης εάν απογειωθείτε από ένα αεροδρόμιο όπου η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι όμως, υπάρχουν πολλές καταστάσεις – όσο απίθανες κι αν ακούγονται – που θα μπορούσαν να προκύψουν
Μπορεί να πέσουν τα συστήματα του αεροδρομίου, το σκάνερ να έχει χαλάσει, μπορεί να σας πέσει το τηλέφωνο και να σπάσει η οθόνη, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να σκανάρετε το εισιτήριό σας. Ένα εισιτήριο σε έντυπη μορφή είναι κάτι πολύ απλό. Και από την άλλη, τα αεροπορικά ταξίδια είναι από μόνα τους πολύ αγχωτικά, γιατί να προσθέσετε κι άλλο άγχος στην ζωή σας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.