Αλλάζουν τα δεδομένα για την «εξαφανισμένη» πτήση MH370 – Ο πιλότος το έριξε στον ωκεανό (φώτο)

Αλλάζουν τα δεδομένα για την «εξαφανισμένη» πτήση MH370 – Ο πιλότος το έριξε στον ωκεανό (φώτο)

Τι συνέβη στην «εξαφανισμένη» πτήση MH370, τον Μάρτιο του 2014; Έχουν ακουστεί όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια αλλά πάντα στο τέλος υπάρχει μια λογική εξήγηση, όσο κι αν αυτή μπορεί να είναι παρανοϊκή.

Η υπόθεση που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και για την οποία αναπτύχθηκαν διάφορα σενάρια, ακόμη και κατάρριψης του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, φαίνεται να αλλάζει τροπή, καθώς, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, το αεροσκάφος βούτηξε στον ωκεανό, με τους εκατοντάδες επιβάτες του, εξαιτίας του πιλότου, ο οποίος μετατράπηκε σε «καμικάζι».

Η εξαφάνιση του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο στην ιστορία των αεροπορικών τραγωδιών. Στις 14 Μαρτίου απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με 12 άτομα πλήρωμα και 227 επιβάτες. Για άγνωστους λόγους, 40 λεπτά μετά την απογείωσή του, το αεροσκάφος άλλαξε διαδρομή και λίγο αργότερα, το στίγμα του εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από δορυφόρους και καταγραφές ραντάρ, το αεροπλάνο έπεσε στο θάλασσα και συγκεκριμένα στον Ινδικό Ωκεανό, βόρεια του Περθ της Αυστραλίας.

Ο άλλοτε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, μιλώντας στο δίκτυο Sky News της Αυστραλίας, αποκάλυψε ότι από νωρίς, η Μαλαισιανή κυβέρνηση είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πιλότος Zaharie Ahmad Shah του αεροσκάφους ήταν εκείνος που έγινε «καμικάζι» και αυτοκτόνησε, παίρνοντας μαζί του και άλλες 238 ψυχές.

«Δεν θέλω να κατονομάσω την πηγή μου, αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος της μαλαισιανής κυβέρνησης μου είχε ξεκαθαρίσει ότι το αεροπλάνο έριξε ο πιλότος, σε μία υπόθεση αυτοκτονίας-δολοφονίας», δήλωσε ο Τόνι Άμποτ, φωτίζοντας ένα μέρος αυτής της σκοτεινής, όσο και ο βυθός που χάθηκαν οι δεκάδες άνθρωποι, υπόθεσης.

«Ξέρω από υψηλόβαθμη πηγή, ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας δεν ήθελε να παραδεχθεί δημοσίως την υπόθεση του πιλότου «καμικάζι», διότι αισθάνονταν μεγάλη ντροπή για την πράξη ενός δικού τους πιλότου», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις επίσημες εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων δεν έχει αποδοθεί το αίτιο της πτώσης, ενώ αναφέρεται πως ο πιλότος και ο πρώτος αξιωματικός είχαν ελεγχθεί και ήταν σε καλή κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.