Εσύ το ήξερες; – Ποια είναι η ταχύτητα του αεροπλάνου στην απογείωση και την προσγείωση;

Εσύ το ήξερες; – Ποια είναι η ταχύτητα του αεροπλάνου στην απογείωση και την προσγείωση;

Το αεροπλάνο είναι το πιο γρήγορο μέσο μεταφοράς που υπάρχει. Επίσης, έχει αποδειχθεί πώς είναι και το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς. Παρολ’ αυτά, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν φοβία με το αεροπλάνο, ακόμα και σε κοντινές πτήσεις, ιδίως κατά την απογείωση και την προσγείωση. Τους φοβίζει η ταχύτητα ή η άνοδος και η κάθοδος;

Μια απορία πάντα την είχαμε. Ποια είναι η ταχύτητα που έχει ένα αεροπλάνο κατά την απογείωση και την προσγείωση; Η πρώτη απάντηση είναι πως εξαρτάται από τον τύπο του αεροπλάνου. Η ταχύτητα ενός αεροπλάνου μετριέται σε κόμβους. Για ένα επιβατικό αεροσκάφος μεσαίου μεγέθους η ταχύτητα απογείωσης είναι μεταξύ 130 και 160 κόμβους, δηλαδή μεταξύ 250 και 295 χλμ/ώρα. Κατά την προσγείωση η ταχύτητα είναι παρόμοια, τις περισσότερες φορές λίγο χαμηλότερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα ένα Boeing 747, θα απογειωθεί με ταχύτητα 295 χλμ/ώρα και θα προσγειωθεί με περίπου 265 χλμ/ώρα. Τα κονκόρντ παλαιότερα προσγειώνονταν με ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη από 300 χλμ/ώρα. Η ταχύτητα του αεροπλάνου την ώρα της απογείωσης και της προσγείωσης εξαρτάται πολύ από την ρύθμιση των πτερυγίων (flaps). Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μικρότερη θα είναι η ταχύτητα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.