Η Air Canada απολύει σχεδόν το μισό προσωπικό της

Η Air Canada απολύει σχεδόν το μισό προσωπικό της

Στην απόλυση σχεδόν των μισών υπαλλήλων της προχωρά η εταιρία Air Canada σε συνδυασμό με μείωση της δραστηριότητας της κατά 90% για το δεύτερο τετράμηνο του έτους, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού.

Τα μέτρα της εταιρίας θα επηρεάσουν 15.200 υπαλλήλους και 1.300 διοικητικούς από τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Air Canada ανακοίνωσε την προσωρινή απόλυση πάνα από 5.100 ιπτάμενων, εκ των οποίων και 1.500 που ανήκαν στη θυγατρική subsidiary Air Canada Rouge.

«Η απρόβλεπτη διάρκεια και το μέγεθος της πανδημίας COVID-19 απαιτεί μεγάλη αντίδραση» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας.

«Η απόλυση τέτοιου αριθμού υπαλλήλων είναι μια δύσκολη και επώδυνη απόφαση αλλά απόφαση που είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε, σε συνδυασμό με τη μείωση των δραστηριοτήτων μας για το επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Την ίδια ώρα, θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα περικοπής κόστους που αναμένεται να εξασφαλίσει στην εταιρία «τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια», με τα ανώτατα στελέχη να μειώνουν τους μισθούς τους και τον πρόεδρο και το ανώτατο οικονομικό στέλεχος ολόκληρους τους μισθούς.

Η Air Canada έχει διακόψει το μεγαλύτερο μέρος των διεθνών πτήσεων της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ύστερα από την ανακοίνωση για προσωρινό κλείσιμο των συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν πτήσεις στον Καναδά έχουν μειωθεί από 62 σε 40, ενώ η Air Canada απασχολεί περίπου 36.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.