Ο δήμος Τήλου ζητά την απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης στο νησί λόγω κορωνοϊού

Ο δήμος Τήλου ζητά την απαγόρευση ακτοπλοϊκής μετάβασης στο νησί λόγω κορωνοϊού

Ο δήμος Τήλου ζητά την απαγόρευση της ακτοπλοϊκής μετάβασης στο νησί για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Τήλου εισηγείται προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τη θεσμοθέτηση απαγόρευσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού ώστε ουσιαστικά να τεθεί σε καραντίνα υπό το φόβο της εξάπλωσης της νόσου.

Επιπλέον, ο δήμος Τήλου ζητά την εφαρμογή του μέτρου της καραντίνας σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού μετά την επιστροφή τους από άλλο νησί ή περιοχή, στην οποία έχουν μεταβεί μόνο για λόγους υγείας. Στην περίπτωση δε, που δεν τηρείται το μέτρο θα πρέπει να επιβάλλονται όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Όπως σημείωσε η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά-Αλιφέρη, «παρόλο που η Πολιτεία αντέδρασε έγκαιρα προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του φονικού ιού, τα μέτρα που λήφθηκαν δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των κατοίκων των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών με δεδομένα της προβληματικής υγειονομικής κατάστασης τους, την δυσκολία διακομιδής σε περίπτωση κρούσματος και βέβαια της παράβλεψης του γεγονότος ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού τους ανήκει στις ευπαθείς ομάδες –υπερήλικες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυρία Καμμά-Αλιφέρη ανέφερε ότι «με δεδομένο ότι τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα έχουν σχεδόν 10 ημέρες εφαρμοσθεί , στα νησιά μας δεν έχει εμφανισθεί κρούσμα του κορωνοϊού και ότι κρούσμα εμφανισθεί από εδώ και πέρα θα προέρχεται από επισκέπτη στο νησί» ζητώντας την αυστηρή απαγόρευση της ακτοπλοϊκής μετάβασης στην Τήλο ως μέτρο θωράκισης έναντι του ιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.