Πάσχα στο χωριό; – Θα πηγαίνετε μονάχα με «φορολογικό έλεγχο» στα διόδια

Πάσχα στο χωριό; – Θα πηγαίνετε μονάχα με «φορολογικό έλεγχο» στα διόδια

Το Πάσχα στο χωριό πρέπει να το ξεχάσουν οριστικά όσοι ακόμα και σήμερα σκέφτονταν να μετακινηθούν παρά τις απαγορεύσεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει να κάνει χρήση του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε όταν ανακόπηκε το κύμα εξόδου στα νησιά τις πρώτες ημέρες που ο κορωνοϊός μπήκε στην ζωή μας.

Με άλλα λόγια σε όσους τολμήσουν να φτάσουν στα διόδια ή όπου αλλού θα έχουν στηθεί μπλόκα θα ζητείται το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο αποδεικνύει και την μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη. Βέβαια, όπως τονίζουν ήδη οι υπεραστικές μετακινήσεις απαγορεύονται δια ροπάλου.

Τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν όπως και να έχει αλλά θα αφορούν τους λίγους και απερίσκεπτους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να καταργηθεί η έγγραφη βεβαίωση για τις μετακινήσεις, αλλά ενδέχεται να ισχύσει μόνο για τους ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα SMS στο 13033.

Το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας εξακολουθεί να διαψεύδεται από κυβερνητικά στελέχη. Επίσης, γνώμονας για τις αποφάσεις θα είναι τα σενάρια των ειδικών για την εξέλιξη της καμπύλης, ενώ δεν αποτελεί μυστικό ότι στο Μαξίμου επιθυμούν να τελειώσει αυτή η περιπέτεια όσο το δυνατόν συντομότερα, ούτως ώστε να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η ζημιά στην οικονομία. Αλλά αυτό περνά ασφαλώς μέσα από την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, εξ ου κι οι επικείμενες αποφάσεις για την αυστηροποίησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα διόδια δεν βλέπουν σφράγισμά τους αλλά οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.