ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έξοδος Πάσχα: Αύξηση παρατηρήθηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική

Έξοδος Πάσχα: Αύξηση παρατηρήθηκε στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής παρατήρησε σταδιακή αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε ποσοστό 18%, από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι 600 ανιχνευτές κυκλοφορίας, οι οποίοι μετρούν συνεχώς τον αριθμό των οχημάτων που διέρχονται από κεντρικές αρτηρίες, φαίνεται ότι τη 2η εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, (30 Μαρτίου – 5 Απριλίου) διαπιστώθηκε μια αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση την 1η εβδομάδα (23 -29 Μαρτίου) και την 3η εβδομάδα περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10%, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση της κυκλοφορίας, από την ημέρα εφαρμογής των μέτρων κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα ως Παρασκευή) προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

  • Κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων (23 με 29 Μαρτίου) παρουσιάστηκε μείωση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 52.8% σε σύγκριση με μια τυπική εβδομάδα του Μάρτιου 2019 και μείωση σε ποσοστό 50.2% σε σύγκριση την 1η πρώτη του Μαρτίου 2020.
  • Κατά τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, παρουσιάζεται μείωση της κυκλοφορίας σε σύγκριση με την τυπική εβδομάδα Μαρτίου 2019, αλλά σε ποσοστό 49.2%. Δηλαδή παρουσιάστηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7.6% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων.
  • Κατά τη τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, δηλαδή την τρέχουσα εβδομάδα, παρουσιάστηκε περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 10% σε σύγκριση με τους φόρτους της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων (23 με 29 Μαρτίου).

Ενδεικτικά παρουσιάζονται οι μέσοι ωριαίοι φόρτοι οχημάτων που παρουσιάστηκαν στην Λ. Κηφισού στο ύψος των ΚΤΕΛ στο ρεύμα προς Πειραιά, κατά τα παραπάνω διαστήματα.

Τυπική εβδομάδα Μαρτίου 2019 : 5.209 οχήματα ανά ώρα

  • 1η εβδομάδα Μαρτίου: 5.335 οχήματα ανά ώρα
  • 1η εβδομάδα λήψης των μέτρων: 2.558 οχήματα ανά ώρα
  • 2η εβδομάδα λήψης των μέτρων : 2.830 οχήματα ανά ώρα
  • 3η εβδομάδα λήψης των μέτρων: 2.836 οχήματα ανά ώρα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός καταδεικνύει μια χαλάρωση, η οποία μπορεί να αντιστρέψει τη θετική πορεία που παρουσιάζει η χώρα έναντι της πανδημίας, αναφέρει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορoνοϊού παραμένει. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες οφείλουν να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα σχετικά στοιχεία πριν το αυξητικό φαινόμενο λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.