ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νιγηρία: Οι αρχές κατάσχεσαν αεροσκάφος που εκτελούσε εμπορικές πτήσεις – Έλεγαν ότι ήταν ανθρωπιστικές

Νιγηρία: Οι αρχές κατάσχεσαν αεροσκάφος που εκτελούσε εμπορικές πτήσεις – Έλεγαν ότι ήταν ανθρωπιστικές

Οι αρχές της Νιγηρίας κατάσχεσαν αεροσκάφος βρετανικής εταιρείας που υπό το πρόσχημα ανθρωπιστικών αποστολών, εκτελούσε εμπορικές πτήσεις.

Στην κατάσχεση ενός αεροσκάφους βρετανικής αεροπορικής εταιρείας προχώρησαν οι αρχές της Νιγηρίας για παραβίαση της απαγόρευσης εμπορικών πτήσεων που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των περιορισμών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υπουργό Αεροπλοΐας της χώρας, Χάντι Σίρικα.

«Η εταιρεία Flair Aviation, βρετανική εταιρεία, είχε λάβει έγκριση για επιχειρήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς τους πιάσαμε να πραγματοποιούν εμπορικές πτήσεις. Αυτό είναι άκαρδο. Το αεροσκάφος κατασχέθηκε, το πλήρωμα ανακρίνεται. Θα υπάρξει η μέγιστη ποινή. Λάθος χρόνος για να δοκιμάσει κανείς την αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο υπουργός στο Twitter.

Ο διευθυντής πληροφόρησης του υπουργείου, Τζέιμς Ονταούντου, δήλωσε στην εφημερίδα Vanguard πως οι αρχές της Νιγηρίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορημένη πηγή, αναφέρει πως οι υπεύθυνοι για την πτήση ήδη χρησιμοποιούσαν τις επαφές τους στην κυβέρνηση ώστε να ζητήσουν επιείκεια.

Τον Μάρτιο η Νιγηρία έκλεισε τον εναέριο χώρο και τα αεροδρόμια, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19, ενώ στις 6 Μαΐου οι αρχές παρέτειναν τα μέτρα για έναν ακόμα μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τώρα, στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 5.621 κρούσματα κορωνοϊού, με 1.472 άτομα να έχουν αναρρώσει και 176 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.