ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο «ανοίγει τα φτερά του» για πρώτη φορά σήμερα (φωτο)

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο «ανοίγει τα φτερά του» για πρώτη φορά σήμερα (φωτο)

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο πρόκειται να πετάξει για πρώτη φορά σήμερα.

Το Cessna Caravan, εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα, αναμένεται να βρεθεί στον αέρα για 20-30 λεπτά πάνω από την πολιτεία της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

Το αεροσκάφος έχει την δυνατότητα να μεταφέρει εννέα επιβάτες, αλλά στην εναρκτήρια πτήση θα βρεθεί μόνο ένας πιλότος μέσα στο πιλοτήριο, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 114 μίλια/ώρα.

https://twitter.com/MagniX/status/1261020677575831552

Ο κατασκευαστής κινητήρων, magniX, ελπίζει ότι το αεροσκάφος θα μπορέσει να λειτουργήσει και για εμπορικές πτήσεις έως το τέλος του 2021 και να έχει εμβέλεια 100 μιλίων.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η αεροπορία ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πηγές εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα που επιβάρυναν σημαντικά το περιβάλλον.

Πολλές εταιρείες εργάζονται αυτή την ώρα για την κατασκευή ηλεκτρικών αεροπλάνων, αν και ακόμα απαιτούνται σημαντικές ανακαλύψεις για την μείωση του βάρους των μπαταριών ώστε τα μεγάλα αεροπλάνα να μπορούν να πετάξουν μόνο χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλες πηγές ενέργειας που δοκιμάζονται περιλαμβάνουν στοιχεία καυσίμου υδρογόνου και βιοκαύσιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.