Με ειδική πτήση ήρθαν στην Αθήνα 100 Έλληνες και Αιγύπτιοι από το Κάιρο – «Θα φάω σουβλάκι και θα πιω φραπέ»

Με ειδική πτήση ήρθαν στην Αθήνα 100 Έλληνες και Αιγύπτιοι από το Κάιρο – «Θα φάω σουβλάκι και θα πιω φραπέ»

Με ειδική πτήση που διοργάνωσε ο ιδιώτης Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας Αντώνης Καζαμίας ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει σχέση με τουριστικά πρακτορεία, κατάφεραν να επιστρέψουν σήμερα στη βάση τους από το Κάιρο, εκατό Έλληνες και Αιγύπτιοι που εργάζονται στην Ελλάδα.

Οι επιβάτες της ειδικής πτήσης δεν έκρυβαν σήμερα τη χαρά τους που θα επέστρεφαν στην Αθήνα. Καθώς οι πτήσεις με την Αίγυπτο έχουν σταματήσει ήδη από τις 19 Μαρτίου, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί η ειδική αυτή πτήση, από τις ελάχιστες που έχουν συνδέσει αεροπορικά όλους αυτούς τους μήνες τις δύο χώρες.

Για την επίτευξη του εγχειρήματος, ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση, στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, Νίκο Γαριλίδη και τους γενικούς προξένους της Ελλάδας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, Γιώργο Δασκαλόπουλο και Αθανάσιο Κοτσιώνη, καθώς επίσης και τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου.

“Θα φάω σουβλάκι και θα πιω φραπέ”

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν θα φτάσω είναι να αγκαλιάσω την οικογένειά μου», μας είπε μία επιβάτης λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο για την Αθήνα.

«Όταν θα φτάσω στην Αθήνα, θα ήθελα να δοκιμάσω και πάλι το δικό μας παραδοσιακό σουβλάκι και έναν παγωμένο κρύο φραπέ, που δεν τα απολαμβάνουμε στην Αίγυπτο», είπε χαρακτηριστικά μία άλλη επιβάτης. Ενώ, πολλοί επιβάτες ευχαριστούσαν τον κ. Καζαμία για το επιχειρηματικό ρίσκο που πήρε και τελικά η πρωτοβουλία του στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, καθώς στην ειδική αυτή πτήση δεν υπήρχε ούτε μία κενή θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, να σημειωθεί ότι για την πρωτοβουλία του, συνεχάρησαν τον Αιγυπτιώτη κ. Καζαμία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.