«Ουρές» στον Προμαχώνα – Ακυρώσεις σε Σαμοθράκη και Θάσο

«Ουρές» στον Προμαχώνα – Ακυρώσεις σε Σαμοθράκη και Θάσο

Η κίνηση στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα παραμένει αυξημένη, με τα αυτοκίνητα να δημιουργούν «ουρές», καθώς συνεχίζουν να φθάνουν τουρίστες από χώρες εντός κι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα οχήματα που πέρασαν σε μία ημέρα στη χώρα μας από τον Προμαχώνα ξεπέρασαν τα 23.000 την Πέμπτη (02/07), με τα 21.000 εξ αυτών να έχουν προέλευση χώρες της ΕΕ και τα υπόλοιπα 2.000 από τρίτες χώρες, στην πλειονότητά τους Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τσέχοι.

Ωστόσο, παρά τον όγκο ταξιδιωτών που παρατηρείται στα σύνορα, η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη και τη Θάσο παραμένει χαμηλή. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, το πέρασμα της Νυμφαίας -που παραμένει κλειστό- αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου για τους Ρουμάνους, την πρώτη εθνικότητα τουριστών που έχει το νησί.

«Βλέποντας το γεγονός ότι από τις 15 Ιουνίου, που άνοιξαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη κυμάνθηκε στο 70% σε σχέση με την περσινή χρονιά, αισθανθήκαμε αισιοδοξία για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι. Ωστόσο, η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων και δη της Νυμφαίας αλλάζει τα δεδομένα, κυρίως για τους Βούλγαρους και Ρουμάνους, οι οποίοι μας επέλεγαν για τις διακοπές τους. Θα πρέπει να ανοίξουν τα σύνορα στο Ορμένιο και τη Νυμφαία, να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να γίνεται η ίδια διαδικασία που πραγματοποιείται στον Προμαχώνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε διαρροή τουριστών προς άλλες περιοχές και ενδεχομένως άλλες χώρες», συμπλήρωσε.

Ίδια εικόνα και στη Θάσο, με τους επαγγελματίες να καταγράφουν τις πρώτες ακυρώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρη Παρασχούδη: «Ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα κι ελπίζουμε να μη χειροτερέψουν τα πράγματα. Ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση και να αλλάξουν τα πράγματα στον οδικό τουρισμό. Συγχρόνως, περιμένουμε ορισμένες πτήσεις από κεντρική Ευρώπη κι ένα μέρος από τον εσωτερικό τουρισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως πρόσθεσε: «Σέρβοι, μη γνωρίζοντας πως λειτουργούν μόνο τα σύνορα του Προμαχώνα, εγκλωβίστηκαν στους Ευζώνους. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μόνο αρνητική εικόνα και αποτρέπει τους Βαλκάνιους από το να έρθουν στη Θάσο και στη χώρα μας», για να αναρωτηθεί στη συνέχεια: «Για ποιο λόγο να ταλαιπωρηθεί ο τουρίστας και να βρεθεί εγκλωβισμένος;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.