Το γνώριζες; – Ο λόγος που είναι επικίνδυνο να ρίχνεις πίσω το κάθισμα του αεροπλάνου

Το γνώριζες; – Ο λόγος που είναι επικίνδυνο να ρίχνεις πίσω το κάθισμα του αεροπλάνου

Το να ρίχνει πίσω το κάθισμα του αεροπλάνου είναι κάτι που σίγουρα θα ενοχλήσει τον πίσω σου, πέρα όμως απ’ αυτό είναι και επικίνδυνο.

Έτσι, εάν οι αεροσυνοδοί επιμένουν να μην το κάνετε, δεν είναι για να σας χαλάσουν τον ύπνο. Ένα γερμένο αεροπορικό κάθισμα συχνά εμποδίζει τους πίσω επιβάτες να λάβουν στάση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την Daily Express.

Μια πρόσφατη μελέτη από την Boeing έδειξε ότι το 58% των ατυχημάτων συμβαίνουν κατά τις πιο επικίνδυνες περιόδους της πτήσης, την απογείωση και την προσγείωση.

«Εάν το κάθισμα είναι προς τα πίσω κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, ο επιβάτης πίσω σας ίσως να μην έχει αρκετό χρόνο να βγει από τη θέση του με ασφάλεια» σημειώνει η βρετανική ταμπλόιντ, επικαλούμενη συνεντεύξεις μελών πληρώματος αεροπορικών εταιρειών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, όπως σημειώνουν, ένα όρθιο κάθισμα μειώνει τον κίνδυνο για τον πίσω επιβάτη να χτυπήσει κατά τη διάρκεια μιας αναγκαστικής προσγείωσης και δίνει περισσότερο χώρο εν μέσω διαταράξεων σε κενά αέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.