ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κορωνοϊός: Αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να έχουν όσοι εισέρχονται αεροπορικώς από το Ισραήλ

Κορωνοϊός: Αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα πρέπει να έχουν όσοι εισέρχονται αεροπορικώς από το Ισραήλ

Στους ταξιδιώτες από το Ισραήλ, που εισέρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα, αφορά η νέα αεροπορική οδηγία που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως ενημέρωσε το επιβατικό κοινό η ΥΠΑ, όσοι θα εισέρχονται αεροπορικώς από το Ισραήλ από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους και να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές το αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον COVID-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους. Οι αεροπορικές εταιρίες, από την πλευρά του, πρέπει να ελέγχουν εάν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν από την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Οι αεροπορικές εταιρίες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδά τους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε τεστ για COVID-19. Επίσης, όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα κατάλληλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους στη χώρα. Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους.

Το ανώτατο όριο εισόδου είναι 600 ταξιδιώτες την εβδομάδα από το Ισραήλ και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας». Αποκλείονται οι αφίξεις στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη νέα αεροπορική οδηγία εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων. Στα πρόσωπα που θα παραβιάζουν το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου μονίμων κατοίκων του Ισραήλ και χωρίς να θίγονται οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.