Ντόχα: Αντιδράσεις για την ιατρική εξέταση και τον γυμνό σωματικό έλεγχο σε γυναίκες πριν από πτήση της Qatar Airways

Ντόχα: Αντιδράσεις για την ιατρική εξέταση και τον γυμνό σωματικό έλεγχο σε γυναίκες πριν από πτήση της Qatar Airways

Την αντίδραση της Αυστραλίας προκάλεσαν αναφορές ότι έγινε σωματικός έλεγχος χωρίς ρούχα και ιατρική εξέταση σε γυναίκες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με πτήση της Qatar Airways από τη Ντόχα προς το Σίδνεϊ.

Η πτήση QR908, στις 2 Οκτωβρίου, αναχώρησε με τέσσερις ώρες καθυστέρηση με προορισμό το Σίδνεϊ επειδή- σύμφωνα με δημοσιεύματα- ένα νεογέννητο βρέφος βρέθηκε σε τουαλέτα του αεροδρομίου Χαμάντ. Ο Guardian αναφέρει ότι το βρέφος ήταν νεκρό, το BBC σημειώνει πως υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για αυτό.

Ανάμεσα στις γυναίκες που τις κατέβασαν από το αεροπλάνο και υπέστησαν αυτή την έρευνα ήταν 13 από την Αυστραλία, σύμφωνα με το Channel Seven, που αναφέρει ότι οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρο στην πίστα του αεροδρομίου και τους είπαν να βγάλουν τα ρούχα και τα εσώρουχά τους, για να τις εξετάσουν.

Μεταξύ των επιβατών της πτήσης ήταν ο δρ. Βόλφγκανγκ Μπάμπεκ, που επέστρεφε στην Αυστραλία από τη Γερμανία. Μιλώντας στον Guardian, είπε ότι περίμενε περίπου τρεις ώρες μέσα στο αεροπλάνο, επειδή η αεροπορική εταιρεία ζήτησε από όλες τις γυναίκες να αποβιβαστούν. Όταν επέστρεψαν «οι περισσότερες ήταν πολύ ταραγμένες. Τουλάχιστον μία από αυτές έκλαιγε, συζητούσαν αυτό που συνέβη και έλεγαν ότι είναι απαράδεκτο και αηδιαστικό», περιέγραψε.

Ο δρ. Μπάμπεκ δήλωσε ότι μίλησε με κάποιες από τις γυναίκες και πως εκείνες του είπαν ότι τις οδήγησαν σε έναν χώρο που δεν προορίζεται για τους επιβάτες και τους υπέβαλαν σε ιατρική εξέταση. «Τις πήγε το προσωπικό της ασφάλειας σε ένα υπόγειο, χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει. Εκεί τους παρουσίασαν μία γιατρό και ουσιαστικά τους έκαναν γυμνό σωματικό έλεγχο. Έπρεπε να τα βγάλουν όλα από τη μέση και κάτω, όλα τα ρούχα τους, ακόμη και τα εσώρουχά τους», είπε ο δρ. Μπάμπεκ.

«Στη συνέχεια η γιατρός προσπαθούσε να ψηλαφίσει τη μήτρα, την περιοχή του στομαχιού ή χαμηλά στην κοιλιά, για να δει αν είχαν γεννήσει πρόσφατα. Σε κάποια είπαν ότι ένα μωρό βρέθηκε σε τουαλέτα και προσπαθούσαν να βρουν ποια είναι η μητέρα», περιέγραψε ακόμη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας δήλωσε ότι η χώρα εξέφρασε «τις σοβαρές ανησυχίες της αναφορικά με το περιστατικό» στις αρχές του Κατάρ και πως έλαβε τη διαβεβαίωση ότι «σύντομα θα μας παρέχουν λεπτομερή ενημέρωση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την Qatar Airways, είπε στον Guardian ότι κανένας από τους επιβάτες της πτήσης δεν επικοινώνησε με την εταιρεία. «Εκτιμούμε τις ανησυχίες και τη δυσφορία που σας εξέφρασαν οι επιβάτες με τους οποίους μιλήσατε, θα ερευνήσουμε αυτά τα θέματα με τις αρμόδιες αρχές και αξιωματούχους», δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.