ΣΤΑΣΥ: Μικρότερη από το 1% η διασπορά του ιού σε εργαζόμενους και επιβάτες

ΣΤΑΣΥ: Μικρότερη από το 1% η διασπορά του ιού σε εργαζόμενους και επιβάτες

Η ΣΤΑΣΥ συνεχίζει να τηρεί όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα δείχνουν εξαιρετικά, καθώς η διασπορά σε εργαζόμενους και επιβάτες παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα κάτω από το 1%.

Τον περασμένο Αύγουστο, η υπηρεσία υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με εξουσιοδοτημένο διαγνωστικό κέντρο για την υποχρεωτική και δωρεάν διενέργεια μοριακών ελέγχων (tests) σε εργαζομένους της, οι οποίοι την περίοδο εκείνη επέστρεφαν από τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Οι έλεγχοι αυτοί συνεχίζονται και θα συνεχιστούν ανελλιπώς για όσους εργαζόμενους εμφανίζουν συμπτώματα της Covid 19 ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν διενεργηθεί έως τώρα περισσότερα από 800 μοριακά τεστ, από τα αποτελέσματα και τις ιχνηλατήσεις των οποίων διαπιστώνεται ότι: Πρώτον, υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων της. Δεύτερον και σημαντικότερο όλων ότι δεν έχει ανιχνευτεί έως τώρα ουδεμία ενδοεταιρική διασπορά του ιού, επιβεβαιώνοντας έτσι την τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων από την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

Παράλληλα στις 20 Οκτωβρίου 2020 σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν στο σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό περισσότερα από 3.000 rapid tests σε επιβάτες και εργαζόμενους της εταιρείας, στα οποία διαπιστώθηκε διασπορά του ιού κάτω του 1%, ποσοστό σαφώς μικρότερο από τα δεδομένα της περιόδου εκείνης στον ευρύτερο πληθυσμό της Αττικής.

Ταυτόχρονα η εταιρεία εφοδιάζει συνεχώς όλους τους εργαζόμενους με επαρκή αριθμό μασκών μιας χρήσεως, ενώ σε όλους χώρους (γραφεία, σταθμούς, αμαξοστάσια, χώρους ενδιαίτησης εργαζομένων κλπ) υπάρχουν αντισηπτικά σκευάσματα. Στις περισσότερες δε ειδικότητες εργαζομένων χορηγούνται και γάντια είτε μιας χρήσεως είτε ειδικού τύπου για τους τεχνίτες της συντήρησης.

Σε ότι αφορά τους σταθμούς, γίνεται από τα συνεργεία καθαρισμού συνεχής και επισταμένος καθαρισμός (απολύμανση) των επιφανειών που έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, κουπαστές κλπ), ενώ είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ολόκληροι το δίκτυο των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Οι συρμοί κάθε βράδυ πλένονται εξωτερικά και απολυμαίνονται εσωτερικά με τη μέθοδο της νέφωσης, από ειδικά συνεργεία με τα οποία συνεργάζεται η ΣΤΑΣΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε όλα τα σημεία εισόδου (γραφεία, αμαξοστάσια κλπ), τέλος, εφαρμόζεται σύστημα θερμομέτρησης όλων των εισερχομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.