Η Δανία κλείνει τα σύνορα με τη Ν.Αφρική μετά τον εντοπισμό μετάλλαξης του κορωνοϊού

Η Δανία κλείνει τα σύνορα με τη Ν.Αφρική μετά τον εντοπισμό μετάλλαξης του κορωνοϊού

Οι αρμόδιες αρχές της Δανίας, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ, πως η χώρα θα κλείσει τα σύνορά της στους κατοίκους της Νότιας Αφρικής λόγω της κυκλοφορίας ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού.

Η απόφαση της σκανδιναβικής χώρας, που δεν έχει καταγράψει καμία μόλυνση που να προέρχεται από αυτό το νέο στέλεχος, ισχύει από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιανουαρίου.

«Αυτό σημαίνει πως οι ξένοι που κατοικούν στη Νότια Αφρική δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη Δανία στη διάρκεια αυτής της περιόδου», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μοναδικές εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, οι κηδεμόνες ανηλίκων, οι οικογενειακές επισκέψεις σε ανθρώπους πολύ άρρωστους ή ετοιμοθάνατους, που κατά την είσοδό τους θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, και η μεταφορά προϊόντων.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση της Covid-19 στη Δανία», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Νικ Χέκερουπ.

Η εμφάνιση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική δύο νέων στελεχών του Sars-CoV-2, πιο μεταδοτικών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα.

Σε κατάσταση μερικού απαγορευτικού (lockdown) από τα μέσα Δεκεμβρίου, η Δανία, που απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της όλων όσοι φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός των Δανών και των μονίμων κατοίκων που πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ των τελευταίων 24 ωρών κατά την άφιξή τους, έχει καταγράψει σχεδόν 90 μολύνσεις του βρετανικού στελέχους και εκτιμά ότι αυτό θα αποτελεί την πλειονότητα των μολύνσεων έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι αρχές κάλεσαν χθες, Τρίτη, τους κατοίκους να αναστείλουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, απαγορεύοντας κυρίως κάθε συνάθροιση άνω των πέντε ατόμων.

«Ο καθένας από εμάς πρέπει να σκέπτεται όταν περνάει την πόρτα», δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Τόρκιλντ Φόγκντε σε συνέντευξη Τύπου.

Στη χώρα των 5,8 εκατ. κατοίκων, σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα, πλην φαρμακείων και καταστημάτων τροφίμων, έχουν κλείσει, όμως τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν προσώρας ανοικτοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μητροπολιτική Δανία έχει καταγράψει 172.779 μολύνσεις από τον κορονοϊό και 1.420 θανάτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.