ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Διακόπτει όλα τα ταξιδιωτικά δρομολόγια από την Δευτέρα

Βρετανία: Διακόπτει όλα τα ταξιδιωτικά δρομολόγια από την Δευτέρα

Μετά από απόφαση του Μπόρις Τζόνσον από την Δευτέρα (18/1) η Βρετανία αναμένεται να κλείσει όλες τις ταξιδιωτικές διαδρομές.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Όποιος εισέρχεται στη χώρα, θα έχει τεστ κορωνοϊού έως και 72 ωρών πριν την αναχώρησή του και ειδικό ταξιδιωτικό έντυπο, τα οποία θα ελέγχονται από τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και δεν θα μπορούν να βγαίνουν έξω για κανέναν λόγο. Επίσης, θα υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους, το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό.

Δυνάμεις επιβολής του νόμου θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα και στα σύνορα, για να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων.

Η βρετανική απόφαση έρχεται μετά την απαγόρευση ταξιδιών από τη Νότια Αφρική και την Πορτογαλία, μετά από νέες ανησυχίες για νέο στέλεχος που εντοπίστηκε στη Βραζιλία.

Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται σταθερά, κάτι που αναμένεται και την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα επιδιώκουν να μειώσουν την πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και τον αριθμό των θανάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά το σχέδιο εμβολιασμού. Μέχρι στιγμής 3,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Ειδικότερα, περίπου 45% των πολιτών άνω των 80 ετών έχουν λάβει το εμβόλιο και περίπου το 40% των πολιτών που μένουν σε μονάδες φροντίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.