Το lockdown στην Μύκονο «τελείωσε» τον τουρισμό: Ακυρώσεις από το Ισραήλ που εντάσσει την Ελλάδα στην «κόκκινη» λίστα

Το lockdown στην Μύκονο «τελείωσε» τον τουρισμό: Ακυρώσεις από το Ισραήλ  που εντάσσει την Ελλάδα στην «κόκκινη» λίστα

H ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να προσθέσει την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών που απαιτούν πλήρη καραντίνα για όλους όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους και αυτό λόγω της επιβάρυνσης του ιικού φορτίου στη χώρας μας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το Ισραήλ σχεδιάζει να μην επιτρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα σε πολίτες του, τόσο στους πλήρως εμβολιασμένους όσο και σε αυτούς που έχουν νοσήσει, να ταξιδέψουν προς Ελλάδα, αφήνοντας μόνο εκείνους που έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους έως το τέλος της εβδομάδας.

Το «κλείσιμο» της Μυκόνου από την ελληνική κυβέρνηση έστειλε λάθος «σήμα» στις τουριστικές αγορές.

«Το γεγονός των μολύνσεων στη χώρα μας επηρεάζει. Υπάρχουν ακυρώσεις, δεν είναι όμως πολλές», επισημαίνει ο Στέφανος Κόρμαλης, που διατηρεί το τουριστικό πρακτορείο Brilliant Travel και είναι συνεταίρος στο μεγαλύτερο πρακτορείο για Ισραηλινούς τουρίστες, το Aviation Links.

Εξηγεί πως όσοι Ισραηλινοί, που είναι ακόμη λίγοι, αποφασίζουν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, δεν πτοούνται τόσο από τις αποφάσεις για επιβολή ενισχυμένων μέτρων όσο από την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης.

Υπογραμμίζει ότι τα τελευταία τρία, σχεδόν, χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ισραηλινών για διακοπές, που, σημειωτέον, ταξιδεύουν πολύ μέσα στον χρόνο.

Το ενδεχόμενο το Ισραήλ να εντάξει στην «κόκκινη λίστα» τη χώρα μας, όπως ακριβώς συνέβη με Ισπανία και Κύπρο, δεν παύει, όπως είναι λογικό άλλωστε, να απασχολεί τον κ.Κόρμαλη.

Σχολιάζοντας τον αντίκτυπο της απόφασης να μπει σε ειδικό καθεστώς η Μύκονος, επισημαίνει ότι παρατηρείται μια μικρή κάμψη στις κρατήσεις για το νησί των Ανέμων από πλευράς Ισραηλινών.

Έξω από το πεδίο της συζήτησης δεν μπορεί να μείνει και το γεγονός ότι το Ισραήλ ήταν από τις πρώτες χώρες απ’ όπου η Ελλάδα «άνοιξε» τον τουρισμό της φέτος, σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε γίνει στο ξεκίνημα της χρονιάς μεταξύ των υπουργών Τουρισμού των δύο πλευρών.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ, όπως σημειώνει και ο κ.Κόρμαλης, επηρέασε τους πολίτες της χώρας που αποδείχθηκαν πιο φειδωλοί στα φετινά καλοκαιρινά σχέδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και πριν από λίγους μήνες όλοι παραδέχονταν το Ισραήλ για το «success story» με τους εμβολιασμούς, η ινδική μετάλλαξη φαίνεται να έχει ανακόψει το κλίμα αισιοδοξίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.