ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νέα ΝΟΤΑΜ στη Βρετανία – Μικραίνει η λίστα με τις «κόκκινες χώρες»

Νέα ΝΟΤΑΜ στη Βρετανία – Μικραίνει η λίστα με τις «κόκκινες χώρες»

H Βρετανία αναμένεται να μειώσει τις χώρες που βρίσκονται στην “κόκκινη” λίστα από τη Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα μέρη δεν θα χρειαστεί να μένουν επί 10 ημέρες σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα, μόνο επτά χώρες θα παραμείνουν στην κόκκινη λίστα.

Στη λίστα με τις χώρες που έχουν εγκρίνει εμβολιαστικά προγράμματα προστέθηκαν 37 προορισμοί, με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από εκεί να μην αναγκάζονται να μένουν μετά την άφιξή τους στη Βρετανία σε δεκαήμερη καραντίνα.

Ανάμεσα στους προορισμούς που βγήκαν από το κόκκινο η Ινδία, η Τουρκία και η Γκάνα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες που επιστρέφουν από χώρες που δεν βρίσκονται στο «κόκκινο», δεν θα χρειάζεται πριν από την άφιξή τους στη Βρετανία να υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι μη εμβολιασμένοι που προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες και εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί αλλά φτάνουν από προορισμούς που βρίσκονται στο «κόκκινο», θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την άφίξή τους, να μένουν για 10 ημέρες καραντίνα και να κάνουν δύο τεστ μοριακού ελέγχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι, από την άλλη, φτάνουν από χώρες που βρίσκονται στο «κόκκινο», θα χρειάζεται να κάνουν τεστ πριν από την άφιξή τους, να διαμένουν σε ξενοδοχείο καραντίνας και να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο τη δεύτερη και την όγδοη μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.