Πέντε ιδέες για εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα για την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων

Επειδή η επόμενη των Χριστουγέννων δεν είναι μια απλή Κυριακή!

Πέντε ιδέες για εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα για την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων

Χιόνια, παρθένα φύση, καθαρός αέρας και ήχοι που μας θυμίζουν μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα!

Παρακάτω έχουμε 5 ιδέες για εκδρομές κοντά στην Αθήνα για την επόμενη των Χριστουγέννων (ή και την πρωτοχρονιάς ή όποτε θελήσετε).

Κάντε σκι ή πιείτε καφέ στο χιονοδρομικό του Παρνασού

E λογικό να ξεκινήσουμε από εκεί, μιας και το χιονοδρομικό του Παρνασσού άνοιξε πριν λίγες μέρες και σίγουρα φέτος δεν έχετε πάει. Μια ωραία εκδρομή λοιπόν είναι αυτή. Δε θα χρειαστεί να οδηγήσετε πολλές ώρες, αν έχετε παιδιά θα το χαρούν και αν δε θέλετε να κάνετε αθλήματα στο χιόνι, το σαλέ του χιονοδρομικού έχει από όλα!

Όταν μεσημεριάσει και έχετε χορτάσει τα χιόνια, κάντε μια εξερεύνηση στα γύρω χωριά που έχει το Πολύδροσο και για πηγαίνετε για φαγητό στην Ταβέρνα του Κοντοδήμου στο Άνω Πολύδροσο. Τα καλοψημένα κρέατα του και οι χορταστικές σαλάτες με τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, θα σας κάνουν να χαρείτε ένα πεντανόστιμο γεύμα!

Εξερευνήστε το Κυριάκι στον Ελικώνα

Θα χρειαστεί να οδηγήσετε περίπου 150 χιλιόμετρα όμως δεν είναι και τόσα πολλά για αυτό που τελικά θα συναντήσετε! Το γραφικό αυτό χωριουδάκι της Βοιωτίας είναι μια χειμερινή όαση και έχει όλα όσα χρειάζεστε για μια γιορτινή εκδρομή. Μαγαζάκια για καφέ και φαγητό. Χιονισμένο τοπίο και εκπληκτική θέα και φιλόξενους ανθρώπους που θα σου χαμογελάσουν χωρίς να σε ξέρουν!

Αν είσαστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε ανοιχτό και το Τυροκομείο Κούκης με τα καταπληκτικά τυριά του. Φορτώστε άφοβα στο αμάξι και φέρτε τα στο σπίτι. Θα ευχαριστηθείτε κάθε τους μπουκιά!

Μαζέψτε μανιτάρια στη Στενή Ευβοίας

Και εδώ έχετε λίγο παραπάνω οδήγηση, περίπου στα 110 χιλιόμετρα όμως αυτό το χωριό της Εύβοιας είναι στα καλύτερά του αυτή την εποχή! Χιονισμένα μονοπάτια, γάργαρα ρυάκια, πλακόστρωτα σοκάκια και μπόλικα μανιτάρια (σε βάζα στα μαγαζιά αυτή την εποχή) να πάρετε μαζί σας φεύγοντας! Ελάτε από νωρίς το πρωί γιατί εδώ έχετε πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε και όταν έρθει η ώρα του φαγητού, διαλέξτε μια από τις ωραίες ταβέρνες που έχει και καθίστε με την παρέα σας!

Πηγαίνετε στην Ανάβυσσο σε μια…παραλία!

Ναι, καλά διαβάζετε! Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και γενικά οι χειμωνιάτικες αυτές ημέρες είναι ότι πρέπει για τις παραλίες της Αττικής. Είναι οι μοναδικές μέρες που οι παραλίες δεν έχουν καθόλου κόσμου και μπορείτε να δείτε την πραγματική τους ομορφιά. Βάλτε το χοντρό σας μπουφάν και μποτάκια, πάρτε τα διάφορα σνακ μαζί σας και μια βόλτα στη θάλασσα θα σας κάνει να αισθανθείτε πραγματικά όμορφα! Μπορεί κάπου εκεί, να δείτε και εμάς με τα δικά μας χοντρά μπουφάν. Ναι, οι βόλτες στη θάλασσα είναι οι αγαπημένες μας!

Κάντε μια επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωσή που δεν το ξέρετε η Ελευσίνα έχει έναν υπέροχο αρχαιολογικό χώρο καθώς και ένα μουσείο με σημαντικά εκθέματα. Σύμφωνα με το ωράριο του, ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοιχτός στις επίσημες αργίες, οπότε μια καλή εκδρομή είναι αυτή εδώ. Ετοιμάστε φωτογραφικές μηχανές, πάρτε το αμάξι και πηγαίνετε μέχρι την Ελευσίνα. Θα χρειαστείτε περίπου μια ώρα για να δείτε όλο τον αρχαιολογικό χώρο και θα έχετε μάθει και κάποια πράγματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.