ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΕΟΤ: Αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού

ΕΟΤ: Αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού

«Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί μία από τις πρώτες μορφές τουρισμού, παγκοσμίως» καθώς «οι πρώτες μετακινήσεις στον κόσμο έγιναν, κυρίως, για θρησκευτικούς λόγους, μιας και η αναζήτηση του ανθρώπου για το Θείο ήταν πάντα ένας λόγος για τη μετακίνησή τους» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο περιθώριο της πρώτης Διάσκεψης για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20 και 21 Μαϊου.

Όπως σημείωσε, με αφετηρία αυτήν τη βάση, τόσο η ελληνική όσο και η ρωσική πλευρά έχουν την ευκαιρία να δουν πώς θα κάνουν πραγματικότητα τις επισκέψεις Ρώσων προσκυνητών στην Ελλάδα αλλά και Ελλήνων προσκυνητών στην Ρωσία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν την εξάσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της κάθε χώρας. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα πρέπει το Προξενείο της Ελλάδας στην Ρωσία να στελεχωθεί κατάλληλα με το απαραίτητο προσωπικό για να διεκπαιρεώνονται έγκαιρα τα νέα αιτήματα βίζας ρώσων πολιτών που θέλουν να ταξιδέψουν στην χώρα μας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ: 

«Σήμερα, στη σημαντικότατη διάσκεψη για τον θρησκευτικό προσκυνηματικό τουρισμό βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε με τη ρωσική πλευρά τις τεράστιες προοπτικές που έχει η χώρας μας για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου εναλλακτικού, της συγκεκριμένης μορφής του θρησκευτικού τουρισμού, που αποτελεί μία από τις πρώτες μορφές τουρισμού, παγκοσμίως. Οι πρώτες μετακινήσεις στον κόσμο έγιναν κυρίως για θρησκευτικούς λόγους, μιας και η αναζήτηση του ανθρώπου για το Θείο ήταν πάντα ένας λόγος για τη μετακίνησή τους. Συνεπώς, σε αυτήν τη βάση συζητούμε σήμερα, η ελληνική αποστολή μαζί με τη ρωσική, το πώς θα μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα, τόσο τις επισκέψεις Ρώσων τουριστών για να προσκυνήσουν στα ελληνικά πολιτιστικά θρησκευτικά μνημεία της χώρας μας, απολαμβάνοντας, παράλληλα, κατόπιν της εξάσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων, την εξαιρετική, την πανέμορφη χώρα μας, και στη συνέχεια να δούμε, βεβαίως, και πώς αντιστοίχως οι Έλληνες προσκυνητές θα μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές της Ρωσίας, συνδυάζοντας το αντίστοιχα με προσκυνηματικό τουρισμό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.