ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

4 ασυνήθιστα ταξίδια που ταιριάζουν στον Ιούνιο (φωτό)

4 ασυνήθιστα ταξίδια που ταιριάζουν στον Ιούνιο (φωτό)

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που μπορεί να απολαύσει κάποιος τα θαύματα της φύσης, την άγρια ζωή και να βρεθεί σε τοπία που έβλεπε πάντα στα ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης, με το όνειρο να τα δει κάποτε κι από κοντά. Τα παρακάτω μέρη ενδείκνυνται ακριβώς γι’ αυτό.

Λίμνη Iseo, Ιταλία, για περπάτημα πάνω στο νερόΟ καλλιτέχνης Christo, διάσημος για τα περιβαλλοντικά έργα τέχνης του, πρόκειται να καινοτομήσει άλλη μια φορά, παρουσιάζοντας ένα μεγάλο έργο στην Ιταλία. Για 16 ημέρες, από τις 18 Ιουνίου, ένα κίτρινο, λαμπερό μονοπάτι θα ενώσει τα 2 νησιά στο κέντρο της λίμνης Iseo, με την ενδοχώρα. Το φανταχτερό μονοπάτι θα έχει μήκος 3 χιλιομέτρων, πλάτος 16 μέτρων και ύψος 50 εκατοστών και θα συγκρατείται στη θέση του από άγκυρες στον πάτο της λίμνης. Πρόκειται να περνάει τους δρόμους του Sulzano στην ενδοχώρα, να περνά απέναντι στο νησί Monte κι έπειτα να διακλαδώνεται στο μικρό νησάκι του San Paolo. Το θέαμα θα φαντάζειι ακόμη πιο όμορφο από τα βουνά που περιβάλλουν τη λίμνη, η εμπειρία, όμως, θα απογειωθεί για όσους πατήσουν στο νερό, οι οποίοι θα νιώσουν σαν να περπατούν σε στρώμα νερού.

Οι αποχρώσεις που αφήνει ο ήλιος του μεσονυχτίου στο Ιλούλισσατ

Γροιλανδία, για χαλάρωση στον ήλιο του μεσονυχτίουΣτην κεντρική Γροιλανδία, ο ήλιος ανατέλλει στο τέλος Μαΐου και μένει στον ουρανό μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ο ήλιος του μεσονυχτίου είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φαινόμενο, με τον ήλιο να λάμπει σε χαμηλά επίπεδα και το τοπίο να παίρνει μιααιθέρια και εξωπραγματική χροιά, όπου τα παγόβουνα «λούζονται» σε ροζ αποχρώσεις και τα φιορδ ζεσταίνονται από τις ήπιες καλοκαιρινές ημέρες. ΣτοΙλούλισσατ μπορεί κάποιος να περάσει ανάμεσα από τεράστια παγόβουνα σε ένα μεταμεσονύκτιο ταξίδι με καραβάκι, όπου ο ήλιος φωτίζει ακόμη και όταν η μηχανή σβήσει, η ηρεμία και η ησυχία του τόπου, παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι ντόπιοι περιμένουν πώς και πώς αυτή την εποχή, μετά τους χειμερινούς σκοτεινούς μήνες και τα ψαροκάικα μένουν έξω μέχρι αργά, ενώ τα παιδιά παίζουν στους δρόμους. Οι δραστηριότητες βρίσκονται στο απόγειο τους στην εθνική τους γιορτή στις 21 Ιουνίου, τη μεγαλύτερη η μέρα του χρόνου. Τότε είναι που τα χωριά και οι πόλεις της χώρας γιορτάζουν με παραδοσιακή μουσική, σημαίες και λόγους.

Γορίλες… λιάζονται στο Εθνικό Πάρκο

Εθνικό Πάρκο Volcanoes, Ρουάντα, για… παρέα με τους γορίλεςΟι γορίλες στην ομίχλη μπορεί να είναι αινιγματικοί, τίποτα, όμως, δεν μπορεί να φτάσει το μεγαλείο της ηλιαχτίδας που περνά μέσα από τα δέντρα, στα βάθη τουαφρικανικού τροπικού δάσους και φωτίζει μια οικογένεια από γορίλες. Η κατοικία τους είναι οι απότομες πλαγιές των τροπικών ηφαιστείων στη Ρουάντα, κάτι που σημαίνει ότι την περίοδο με τις πολλές βροχές είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος –γι’ αυτό και ο Ιούνιος είναι ιδανικός μήνας, αφού οι βροχές στο Εθνικό Πάρκο μειώνονται κατά το 1/10 σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Με άλλα λόγια, τώρα έχει κάποιος καλύτερη πιθανότητα να απολαύσει τη φύση, να δει τους γορίλες και να βγάλει υπέροχες φωτογραφίες. Όποιος τους έχει συναντήσει, μιλά για μια από τις πιο δυνατές εμπειρίες επαφής με την άγρια φύση.

WWW.WIKIPEDIA.ORG

Συγκεντρωμένοι sadhus για το φεστιβάλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Assam, για να γνωρίσετε την ταντρική πλευρά της ΙνδίαςΤον Ιούνιο καταφτάνουν και οι μουσώνες στην Ινδία, καθιστώντας την off-season για τους τουρίστες. Τότε, όμως, είναι που συμβαίνει ένα από τα πιο συγκλονιστικά φεστιβάλ της, μακριά από τα τουριστικά σποτ της βορειοανατολικής χώρας. ΤοAssam αποτελεί μια περιοχή φυτειών και ζούγκλας, η οποία φιλοξενεί τους τελευταίους ινδικούς ρινόκερους και τις τελευταίες τίγρεις του πλανήτη. Τον Ιούνιο, όμως, η προσοχή όλων στρέφεται στην πρωτεύουσα του Assam, τηνGuwahati, για το φεστιβάλ Ambubachi Mela. Ο ναός Kamakhya αποτελεί το σημείο όπου έπεσαν τα γεννητικά όργανα της θεάς Sati, όταν το σώμα της τυλίχτηκε στις φλόγες. Για τη θεά αυτή πραγματοποιούνται θυσίες κατά τη διάρκεια όλης της χρονιά, με τους εορτασμούς να κορυφώνονται κατά το Ambubachi Mela, όταν ο ναός γεμίζει με χιλιάδες πιστούς sadhus (ασκητές), οι οποίοι πραγματοποιούν ταντρικές τελετουργίες για να γιορτάσουν τον… εμμηνορροϊκό κύκλο της θεάς της γονιμότητας. Σε μια καλή χρονιά, οι επισκέπτες που φτάνουν για το φεστιβάλ στην περιοχή, μπορεί να είναι πάνω από 1 εκατομμύριο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.