ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το εκπληκτικό πλωτό χωριό της Ουγγαρίας [φωτό]

Το εκπληκτικό πλωτό χωριό της Ουγγαρίας [φωτό]

Ένα πολύχρωμο πλωτό χωριό έχει δημιουργηθεί πάνω σε λίμνη βορειοδυτικά της Βουδαπέστης, με ξύλινα σπίτια που στηρίζονται σε ξύλινους πασσάλους! Το  γραφικό χωριό βρίσκεται κοντά στο Μποκόντ (Bokod), και είναι δημοφιλής προορισμός για τους ντόπιους, καλοκαίρι και χειμώνα, γιατί το νερό της λίμνης δεν παγώνει. Και αυτό, επειδή χρησιμοποιείται για την ψύξη και τις αντλίες ζεστού νερού από μονάδα παραγωγής ενέργειας, που υπάρχει στην ακτή της.

Η εικόνα του χωριού θυμίζει παραδεισένια νησιά στον Ινδικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης τουριστών. Πάντως, τα 160 σπιτάκια χρησιμοποιούνται σαν εξοχικές κατοικίες για τους ντόπιους τους καλοκαιρινούς μήνες και σαν καταλύματα ψαράδων.

Οι καλύβες συνδέονται μεταξύ τους, και με την στεριά, με ξύλινους δρόμους, από τους οποίους φτάνει κανείς εκεί με τα πόδια. Παρά το γεγονός πως στη λίμνη υπάρχει το εργοστάσιο, το χωριό έγινε διάσημο το 2014, όταν μια εικόνα του χρησιμοποιήθηκε από τη Bing για την πρώτη της σελίδα.

Ο οικισμός αυτός είναι ένας από τους πολλούς που έχουν κατασκευαστεί πάνω σε ξύλινους πασσάλους σε όλο τον κόσμο σε περιοχές όπως η Νέα Γουινέα, η βορειοανατολική Νικαράγουα, η βόρεια Βραζιλία, η Νοτιοανατολική Ασία και η Δυτική Αφρική. bokod bokod1 bokod2 bokod4 bokod3 bokod5 bokod6 bokod7 bokod10

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: snoopit24.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.