Πέντε διαφορετικές ενδιαφέρουσες εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε σε ελληνικούς προορισμούς

Πέντε διαφορετικές ενδιαφέρουσες εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε σε ελληνικούς προορισμούς

Αν συγκαταλέγετε τον εαυτό σας ανάμεσα σε εκείνους που δεν βλέπουν την ώρα να καταπιαστούν με την επόμενη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, ακόμη και κατά την διάρκεια των διακοπών τους, τότε οι παρακάτω προτάσεις σίγουρα θα σας εξιτάρουν.

Συγκεντρώσαμε πέντε αγαπημένους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα και τι μας αρέσει να κάνουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτούς. Και δεν πρόκειται για βόλτες ή φαγοπότι, αλλά για δραστηριότητες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη. Από bunjee jumping και αλεξίπτωτο πλαγιάς, μέχρι kite surf και snowboard (ναι σωστά διαβάσατε) σας δίνουμε μια μικρή γεύση του τι μπορείτε να κάνετε σε καθιερωμένους προορισμούς όπως τα Χανιά, η Μεσσηνία, η Λευκάδα κ.α.

Bungee Jumping, Χανιά bungee_edited

Το φαράγγι της Αράδαινας αποτελεί σημείο αναφοράς για τους fans του bungee jumping. Η Αράδαινα ανήκει στο δήμο Σφακίων (3 χλμ. δυτικά του χωριού Ανώπολη), προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά του νομού Χανίων και διαθέτει το πιο απότομο και βαθύ φαράγγι (βάθος 138 μ.). Οι δύο πλευρές του ενώνονται με μία μεταλλική γέφυρα που έχει χτιστεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης για τη βουτιά των ριψοκίνδυνων στο κενό.

Αν δεν θέλετε η αδρεναλίνη σας να χτυπήσει κόκκινο, προτιμήστε την πεζοπορία στο φαράγγι. Η διαδρομή ξεκινά από το εγκαταλειμμένο χωριό Αράδαινα και έχει μήκος 7 μ., είναι μαγευτική και σας βγάζει στην παραλία Μάρμαρα. Το φαράγγι της Αράδαινας, που παλαιότερα ονομαζόταν Φάραγγας, είναι ένα από τα πιο όμορφα και μεγαλύτερα της περιοχής, αφού έχει μήκος 15 μέτρα.

Αράδαινα, Κρήτη, τηλ. 6937 615191, www.bungy.gr

Πεζοπορία, Μεσσηνία pezoporiamessinia_edited

Το μοναδικό ποτάμι με θηλυκό όνομα στην Ελλάδα που λειτουργεί και ως φυσικό σύνορο του νομού Μεσσηνίας με εκείνον της Ηλίας, η Νέδα, σας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία ζωής. Μέσα σε ένα σκηνικό απίστευτου φυσικού κάλλους, που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί, εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί, στενά περάσματα και κρυστάλλινα νερά εναλλάσσονται μεταξύ τους, χαρίζοντάς σας αξέχαστες και πανέμορφες εικόνες.

Η πεζοπορία στο φαράγγι της Νέδας ξεκινάει κοντά στην αρχαία Φυγαλεία, όπου από το γεφύρι της περιοχής προσεγγίζετε το ποτάμι και συνεχίζετε κατά μήκος των τρεχούμενων νερών. Στο ύψος του ομώνυμου χωριού, θα βρεθείτε μπροστά σε ένα «θαύμα» της φύσης, γνωστό και ως νεραϊδόρεμα. Καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά καταλήγουν σε γαλάζιες λίμνες, οι οποίες εκβάλλουν στο ποτάμι και εν συνεχεία στη θάλασσα. Εδώ, μάλιστα, μπορείτε να απολαύσετε και δροσιστικές βουτιές.

Explore Messinia

Μπουλούκου 26, Καλαμάτα, τηλ. 6971 897640, www.exploremessinia.com

Wind και kite surf, Λευκάδα kite_lefkada_edited

Η Λευκάδα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του wind και kite surf παγκοσμίως, καθώς τα καλοκαιρινά μελτέμια που φυσούν στο νησί από το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την απόλαυση των συγκεκριμένων θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Το πιο δημοφιλές meeting point των κλασικών σέρφερ είναι η Βασιλική, στο νότιο τμήμα του νησιού, ιδανική επιλογή για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους μέχρι και πιο προχωρημένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, οι οπαδοί του kite surf προτιμούν την ακτή του Αγίου Ιωάννη, κοντά στην πόλη της Λευκάδας. Και στα δύο αυτά σημεία θα βρείτε πολλά κέντρα τα οποία όχι μόνο παραδίδουν μαθήματα, αλλά νοικιάζουν και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το Milos Beach Kite & Windsurf Resort (www.milosbeach.gr) εντοπίζεται στην παραλία του Αγίου Ιωάννη και προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα διαμονής και θαλάσσιων δραστηριοτήτων. Εναλλακτική επιλογή, το Nefeli Wind Club στη Βασιλική (nefeliwindclub.com).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.